Vesti - Wimbledon 2022 -

Đoković izdvojio dva antologijska momenta – pamtiće ih i Federer i Nadal VIDEO

Novak Đoković je napravio veliki preokret protiv Janika Sinera u četvrtfinalu Vimbldona, a posebno se istakao jednim poenom.

LNIzvor: B92
Podeli
EPA-EFE/NIC BOTHMA
EPA-EFE/NIC BOTHMA

Za B92.net iz Londona, Luka Nikolić.

Đoković je uspeo da se od 0-2 vrati do 3-2 u setovima i zakaže polufinale sa Britancem Kemronom Norijem.

Poen meča, a možda i turnira, odigran je na 4:2, 30:30 u petom setu.

"Da, da, tražio sam, ali ga nisam još našao na internetu...", odmah nam je na konferenciji za medije rekao Đoković.

* "Nije gotovo dok debela žena ne zapeva"

Ovaj poen bi mogao da ima antologijski značaj, ali sigurno neće imati najveći. To mesto je rezervisano za neke druge udarce i poene...

"Sa jedne strane imam dobro pamćenje jer volim istoriju tenisa, sve ove mečeve koje dobijam pamtim, ali, sa druge strane, kao profesionalni teniser sam nekako primoran da brzo zaboravljan, jer moram da idem dalje – novi izazovi i turniri se dešavaju svake nedelje. Uhvatili ste me nespremnog... Ne mogu sad baš da se setim nekih poena, osim ovih koji se ponavljaju stalno na internetu, pa sam ih video milion puta. Na primer, ovaj kad sam napravio pasing šot Federeru na njegovu meč loptu ovde u finalu Vimbldona 2019. godine. To je nešto što je svežije", prisetio se osvajač 20 Grend slem titula, od čega šest na Vimbldonu.

* Idol joj je Đoković, otac joj je zakucao preko automobila – ko je Ela Nala?

Ne moraju svi poeni koji su u Novakovom sećanju da budu fenomenalni vineri.

U kolekciji najdražih nalazi se i jedna greška...

"Bio je jedan poen koji nije bio završen mojim vinerom, ali je bio izuzetno bitan poen koji je možda i preokrenuo tok meča sa Nadalom. To je bilo u finalu Australijan opena 2012. godine – najduži meč u istoriji finala grend slemova – kada je vodio 4:2 u petom setu, imao 30:15 i poprilično lagan bekhend i promašio ga na mreži. To je nešto što mi sada dolazi u sećanje", priseća se Novak i dodaje:

A, ovaj poen danas je stvarno, uzimajući u obzir i Centralni teren, protivnika i četvrtfinale Grend slema, zaista jedan od lepših poena koje sam odigrao. Pogotovo način na koji se sve to završilo, uz tu proslavu poena. Sigurno da će se to ponavljati i da ću, nadam se, naći snimak kako bih video kako je to tačno sve izgledalo".

Srpski teniser u polufinalu Vimbldona u petak igra protiv Norija, dok se u drugom polufinalu sastaju bolji iz okršaja Nadal – Fric, odnosno Kirjos – Garin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.