Vaterpolisti Zvezde "potopili" Partizan

Vaterpolisti Crvene zvezde pobedili su Partizan 14:7 (4:3, 2:0, 4:2, 4:2) u prvom kolu grupe zza plasman od prvog do šestog mesta Superlige Srbije.

Izvor: B92
Podeli
Dusan Milenkovic/Starsport.rs
Dusan Milenkovic/Starsport.rs

Crveno-beli do trifjumfa u večitom derbiju vodiio je kvartet Subotić t, Bursać, Vasić i Gogov, a svaki od njih postigao je po tri gola.

Po dva puta mrežu Partizana tresli su Vukićević i Seman, a Milojević i Radović po jedom.

U ekipi Miloša Korolije po dva gola postigli su Kutajar, Bodiroga, Đokanović, Božović, a Jauković i Gladović bili su strelci po jednom.

Dusan Milenkovic/Starsport
Dusan Milenkovic/Starsport

Vaterpolisti Novog Beograda bez većih problema opravdali su ulogu favorita i u prvom kolu Grupe za plasman od prvog do šestog mesta Superlige Srbije savladali su Novobeogradske Vukove sa 19:5.

Ekipa trenera Živka Gocića apsolutno zasluženo je stigla do ubedljivog trijumfa, a pitanje pobednika rešeno je već posle prve četvrtine koju je aktuelni šampion Srbije i osvajač nacionalnog Kupa rešio u svoju korist rezultatom 6:0.

Razlika u kvalitetu bila je očigledna o čemu možda najbolje svedoči podatak da je mladi tim Vukova mrežu uspeo da pogodi prvi put tek sredinom druge četvrtine.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Dimitrios Skumpakis sa četiri gola, dok su se po tri puta u listu strelaca upisali Filip Filipović i Savo Ćetković.

U narednom kolu Novobeograđani već u utorak na bazenu Sportskog centra 11. April dočekuju Radnički iz Kragujevca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.