Stevanović: Pakleni ritam nema nikakvog smisla

Selektor vaterpolista Srbije Uroš Stevanović analizirao je prethodni, ali i naredni period, koji je prenatrpan obavezama.

Izvor: B92
Podeli
EPA-EFE/Tibor Illyes
EPA-EFE/Tibor Illyes

"Delfini" su u januaru bili sedmi na Evropskom prvenstvu, dok su na Svetskom šampionatu zauzeli šesto mesto.

"Rezultatski nismo napravili napredak ali u svim ostalim segmentima stvaranje igre i tima tendencija napretka je evidentna", rekao je Stevanović i dodao:

"Od Dohe smo bili na nivou kome težimo, tek smo od 2. januara i sparinga sa reprezentacijom Nemačke bili kompletniji posle godinu dana rada. Jakšić je izašao iz povrede i to su mu bili prvi treninzi na kojima je maksimalno mogao da radi. On nije igrao svetski kup u Podgorici, Mandić svetsko prvenstvo u Fukuoki i to su im bili prvi zajednički treninzi u reprezentaciji od svetskog prvenstva u Budimpešti 2022. Trebalo je vremena i drugačija je koncepcija igre kada jedan od njih ne igra a do EP u Hrvatskoj nismo imali vremena ali mogu da budem zadovoljniji kako je sve izgledalo na svetskom prvenstvu u Dohi."

Tri ekipe, Hrvatska, Španija i Italija su osvojile medalje na oba takmičenja. Gde smo u odnosu na taj vrh?

"Rezultatski na poslednjim takmičenjima nedostajao je jedan korak ka medaljama, u Fukuoki smo bili četvrti, u Hrvatskoj smo ispali u cetvrtfinalu od Mađarske posle peteraca, u Dohi u četvrtfinalu od Hrvatske koja je osvojila svetsko prvenstvo i vicešampion je Evrope tako da sam siguran da je pitanje samo vremena kada će se doći do medalja."

Stevanović je ocenio mečeve u Dohi sa Japanom, Crnom Gorom, SAD, Hrvatskom, Mađarskom i Grčkom ?

"Mogu da budem zadovoljan sa utakmicama u grupi, Japanom, Crnom Gorom i Amerikom uprkos lošem ulasku u poslednjoj utakmici. U četvrtfinalu protiv Hrvatske smo se odbranili šest od 16 puta sa igračem manje, golman nam je imao jedini loš dan na svetskom prvenstvu i promašili smo dva peterca. Sve to zajedno je previše za tako bitnu utakmicu."

EPA-EFE/ANTONIO BAT
EPA-EFE/ANTONIO BAT

Postavlja se pitanje kako rešiti psihološki problem važne utakmice.

"Ne postoji ni psihološki problem niti je protivnik svaki put bio bolji. Svako od tri prvenstva je zasebna priča."

Radoslav Filipović je dobio prednost u odnosu na druge golmane.

"Ovo mu je prvo prvenstvo koje brani kao prvi golman, zadovoljan sam sa njegovim nastupima, po broju odbrana je četvrti golman svetskog prvenstva a nismo imali nijednog lakog protivnika na ovom takmičenju. Hteo sam i trebalo je da ga zamenim u nekom trenutku četvrtfinala, zbog važnosti utakmice nije bio na svom nivou ali sada ima jedno takvo iskustvo koje je morao da prođe. Ne postoji drugi način."

Govorio je i o daljim planovima.

"Igrači su u paklenom ritmu koji stvarno nema nikakvog smisla, ne znam kako će posle dva velika takmičenja izneti i zahtevnu klupsku sezonu, a posle biti spremni za najveće i najvažnije takmičenje. Okvirni plan postoji, ostali su detalji, organizovaćemo i turnir u Srbiji od 4. do 7. jula, pred put imaćemo i treninge sa Crnom Gorom."

Žreb u grupi za OI je na prvi pogled dobar (Španija, Mađarska, Francuska, Japan i Australija) ali je možda to mač sa dve oštrice zbog kasnijeg rivala u četvrtfinalu.

"Najvažnija utakmica na OI je četvrtfinale, druga grupa je potpuno ujednačena tako da lakšeg protivnika u četvrtfinalu nema a to pokazuju i rezultati sa prethodnih Olimpijskih igara", zaključio je Stevanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.