"Nisam završio fakultet, ali sam zato svetski šampion"

Golman vaterpolo reprezentacije Hrvatske Mate Anić izjavio je da je ponosan što je postao šampion sveta.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Hrvatska je nedavno u Dohi osvojila zlatnu medalju, pošto je u finalu SP pobedila Italiju posle penala 15:13.

Udeo u trećem zlatu za "barakude" imao je i Anić, koji je u polufinalu protiv Francuza imao odlično izdanje, a u finalu je odbranio penal Di Fulviju, da bi potom Žuvela pogodio za svetsku titulu.

"Osećaj je neopisiv. Ja ne bih ni došao u priliku da se iskažem da se ekipa nije junački borila i svojim čvrstim stavom i zalaganjem tokom cele utakmice omogućila da polufinale i finale Svetskog prvenstva odlučuju peterci. A sam osaćaj biti prvak sveta je veličanstven. A kada ga postigneš na ovaj način, za jednog golmana to je ostvarenje snova",
rekao je Anić za Večernji list.

Zbog vaterpola, Anić je žrtvovao fakultet, pošto je studirao građevinu.

"Ja sam završio tri godine građevine u Splitu. Upisao sam diplomski, no uz sve klupske obveze sam to u jednom trenutku zamrznuo, ali se kasnije to ipak nije odmrznuto. Potpuno sam se posvetio vaterpolu. I do ovog trenutka u sebi sam imao nekakav žal što nisam još te dve godine završio jer, što sam stariji, to me više vuče taj moj poziv, ostvariti se u građevini. I uvek sam žalio, ali nakon ove priče koja mi se dogodila jednostavno sam se ostvario i u vaterpolu. I to je bila neka moja žrtva koju sam podneo da bih došao do statusa prvaka sveta. I sada sam sam sebi poravnao račune", rekao je Anić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.