Hrvat posle zlata otvorio dušu: Bio sam na dnu, a sada sam šampion Evrope i sveta

Vaterpolisti Hrvatske postali su šampioni sveta, pošto su u Dohi osvojili zlatnu medalju.

Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV
Foto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Ekipa Ivice Tucka u finalu je pobedila Italiju posle penala, a reprezentativac Jerko Marinić Kragić posle titule imao je doček u rodnom Splitu.

"Osećaj je neopisiv, hvala Splitu na prekrasnoj organizaciji i još jednom hvala svima koji su došli da proslave sa nama. Nekada sam stajao s druge strane, bio sam u češće ovde u publici kad smo slavili Hajdukov kup. Proslavio se i uspeh reprezentacije, iako sam više navijač Hajduka... Split je čudo i opet pokazao da je veliki sportski grad, da ceni uspehe sportista i da zna napravi pravi doček, od onog spektakla za Gorana Ivaniševića pa nadalje", rekao je Marinić Kragić.

"Nadam se da nije poslednji put u mojoj karijeri. Voleo bih da osvojimo sa Jadranom ntitulu šampiona i pa da ponovimo feštu. Potom slede Olimpijske igre u Parizu pa se nadam da će biti još prilika za slavlje, verujem da možemo doneti novu medalju kući",
istakao je on.

Marinić Kragić i nije skrivao koliko mu lično znači ovaj veliki uspeh s reprezentacijom.

On se 2016. godine našao se među navijačima koje su pritvorili nakon skandala na EURO 2016.godine, kada je grupa navijača u Francuskoj teren zasula bakljama u znak protesta protiv vrhuške Fudbalskog saveza Hrvatske.

"U životu sam bio na samom dnu zbog nekih navijačkih stvari i mislio sam da mi je karijera došla kraju, ali uz podršku prodice i prijatelja uspeo sam. Danas sam evropski i svetski šampion, čeka me i nastup na Olimpijskim igrama. Nakon svega što sam prošao to je dokaz koliko sam ostao jak u glavi. Mentalno je trebalo mnogo snage da se izvučem, ali uspeosam. Sve što sam u životu radio ponovio bih, sve bih napravio isto. Moj put bio je malo duži, ali ja ništa ne bih menjao',
rekao je Kragić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.