Vaterpolisti Srbije počeli pripreme za letnju odiseju

Vaterpolo reprezentacija Srbije započela je pripreme u Kragujevcu.

DPIzvor: B92
Podeli
Foto: VSS/ K.Vulović
Foto: VSS/ K.Vulović

Spisak igrača: Branislav Mitrović (Lil), Radoslav Filipović (Novi Beograd), Pavle Gavrilović (Šabac), Vladimir Mišović (Crvena zvezda), Nemanja Ubović (Ferencvaroš), Đorđe Lazić (Breša), Sava Ranđelović (Vašaš), Nikola Jakšić (Novi Beograd), Radomir Drašović (Novi Beograd), Luka Pljevančić (Radnički), Strahinja Rašović, Marko Radulović (Novi Beograd), Dušan Trtović (Partizan), Dušan Mandić, Viktor Rašović (Novi Beograd), Filip Janković (Radnički), Đorđe Vučinić (Novi Beograd), Nemanja Stanojević (Radnički), Petar Jakšić (Partizan), Marko Radović (Crvena zvezda), Vuk Milojević (Crvena zvezda).

Ekipa Uroša Stevanović nije u komnpletnom sastavu iz opravadanih razloga, pošto neki reprezentativci imaju obaveze na završnom turniru Lige šampiona.

Srpske vaterpoliste u narednom periodu očekuju tri ispita. Prvi je kvalifikacioni turnir u Istanbulu od 23. do 25. juna za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano u Izraelu.

Posle toga sledi im finalni turnir Svetskog kupa u Los Anđelesu od 30. juna do 2. jula, a kruna sezone biće Svetsko prvenstvo u Fukuoki od 14. do 30.jula.

"Nismo kompletni, osmorica igrača imaju obaveze na fajnal ejtu Lš i priključiće se 8. juna. Takođe malo duži odmor su dobili Branislav Mitrović i Sava Ranđelović, koji će se priključiti 29. maja. Ni 8. juna nećemo biti u kompletnom sastavu jer petorica momaka imaju Svetsko juniorsko prvenstvo, pa ćemo posle da vidimo kada će se i da li će se priključiti", rekao je selektor Uroš Stevanović.

Kada reprezentacije krene put Istanbula povratak u Beograd će biti tek posle završenog svetskog prvenstva u Fukuoki.

"Iz Istanbula idemo pravo u Los Anđeles, odatle pravo u Japan gde ćemo ostati malo duže nego što smo planirali. Ovo je po mom mišljenju najbolji sastav Srbije u ovom trenutku. Imaćemo manje vremena za kraće bazične pripreme ali ćemo iskoristiti kvalifikacije u Istanbulu i Svetski kup za uigravanje kako bi najbolji bili na svetskom prvenstvu".

Stevanović je govorio i o ambicijama reprezentacije.

"To se nikad ne menja, uvek su maksimalne. Ciljevi su uvek medalje na svim takmičenjima na kojima učestvujemo. Šta je realnost to ćemo da vidimo. Idemo iz treninga u trening , iz utakmice u utakmicu pa ćemo na kraju leta da analiziramo i sagledamo trenutno stanje", poručio je Stevanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.