Selektor vaterpolista: Mislim da to nije normalno

Selektor vaterpolista Srbije Uroš Stevanović rezimirao je nedavno završeni kvalifikacioni turnir za Svetski kup.

MTIzvor: B92
Podeli
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

"Delfini" su završili kao treći u grupi, iza Španije i Grčke, te tako obezbedili plasman na Fajnal-ejt, koji je na programu od 30. juna do 2. jula u Los Anđelesu.

"S obzirom da je kvalifikacioni turnir Svetskog kupa usred klupske sezone i da smo imali samo osam treninga na pripremama, zadovoljan sam kako smo izgledali od drugog poluvremena duela sa Grčkom. Ispunili smo trenutni cilj odlaskom na finalni turnir Svetskog kupa ali nam je to još više skratilo broj dana priprema preko leta obzirom da nas i čekaju kvalifikacije za učešće na Evropskom prvenstvu i to neposredno pred put u Ameriku", rekao je Stevanović.

Srbija je u poslednjem kolu doživela neprijatan poraz od Gruzije posle peteraca.

"Utakmica sa Gruzijom je bila peta u sedam dana i mislim da to nije normalno. Bili smo potpuno ispraženjeni, psihički i fizički posle tri derbija sa Grčkom, Crnom Gorom i Španijom. To ne opravdava rezultat protiv Gruzije, pogotovo igrače koji su imali manju minutažu u prethodnom delu turnira. Od predviđenih 18 igrača u Podgorici ih je bilo 17 i svi su dobili šansu", dodao je on.

Stevanović je otkrio i planove.

"Počećemo pripreme za Svetsko prvenstvo početkom juna, u sklopu njih nas očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 23-25.juna i Svetski kup 30.6-2.7 . Obe akcije ćemo iskoristiti za pripreme za učešće na svetskom prvenstvu u Fukuoki", zaključio je Stevanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.