Radnički u Splitu nastavlja da juri ka završnom turniru LŠ

Vatgerpolisti Radničkog igraju u utorak u 18 časova protiv Jadrana u Splitu u meču Lige šampiona.

Izvor: B92, Beta
Podeli
 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Trener vaterpolista Radničkog iz Kragujevca Uroš Stevanović rekao je da bi pobeda njegove ekipe u predstojećem meču protiv splitskog Jadrana bila veliki korak ka plasmanu na završni turnir Lige šampiona.

"Ovo je još jedan od derbija koji odlučuju za četvrto mesto i plasman na fajnal-ejt. Pobeda donosi ogroman korak napred ka završnom turniru, ali ne rešava sve, kao što to ne čini ni poraz", rekao je Stevanović, prenosi klub.

U derbiju za četvrto mesto i plasman na fajnal-ejt Lige šampiona, vaterpolisti Radničkog sutra gostuju Jadranu iz Splita.

Kragujevčani su trenutno peti na tabeli Grupe A sa sedam bodova, koliko ima i četvoroplasirani grčki Vuljagmeni, dok je Jadran šesti sa bodom manje.

"U trouglu sa Jadranom i Vuljagmenijem imamo kiks sa Grcima, pa su nam svi bodovi bitni i moramo da pobedimo Jadran ili Vuljagmeni u gostima, uz dobre rezultate kod kuće", dodao je Stevanović.

Centar Radničkog i reprezentacije Srbije Nemanja Vico je naveo da je sutrašnja utakmica "najbitnija u ovom periodu sezone" i istakao da će njegova ekipa dati sve od sebe da pobedi.

"Očekuje nas jako teško gostovanje, jer je Jadran odlična ekipa, sastavljena od kvalitetnih hrvatskih reprezentativaca. Mislim da će odbrane odigrati veliku ulogu u ovom duelu, pokušaćemo da se koncentrišemo što bolje i da u tim defanzivnim momentima prelomimo utakmicu", rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.