Vaterpolisti Srbije u finalu Evropskog prvenstva!

Vaterpolo reprezentacija Srbije do 19 godina se pobedom protiv Mađarske - 18:17 plasirala u finale Evropskog prvenstva.

Izvor: B92
Podeli
Foto: VSS
Foto: VSS

U najboljoj utakmici na turniru Srbija je posle peterca savladala favorizovani sastav Mađarske i potpuno zasluženo izborila u finale.

U nedelju će rival biti pobednik drugog polufinala Španija – Grčka.

To je treća medalja za srpske mlađe kategorije ovog leta, prilika da se stigne i do zlata.

Sjajan meč u kojem se Srbija nije uplašila snage rivala. Ova generacija pojačana Martinovićem i Baucalom želela je revanš za poraz u finalu SP u Beogradu, takođe na peterce.

Počela je Srbija odlično i već posle tri minuta sa dva gola Martinovića i jednim Uroševića povela 3:1. Tada su Mađari pokazali klasu, krenuli u seriju od četiri pogotka koju je krajem četvrtine prekinuo trećim golom Marinović. Posle izjednačenja Uroševića Mađari su ponovo napravili seriju, sa tri gola imali bezbednih 8:5. Držali su prednost do poluvremena 9:7 a pet golova je postigao sjajni kapiten Martinović za kojeg Mađari nisu imali rešenje.

U trećem delu se igralo gol za gol ali je Srbija bila ta koja je diktirala. Gavrilović za 8:9, Kojić za 9:10, Baucalo za 10:11 i konačno izjednačenje preko Kovačevića 11:11 za egal ulazak u poslednju četvrtinu. U tom delu nije bilo Vasilija Martinovića koji je isključen zbog tri lične greše krajem trećeg dela. Mađari su ponovo dva puta imali gol viška ali su Kojić i Urošević držali rezultat da bi Dimitrijević posle sjajne akcije 45 sekundi pre kraja doneo prednost Srbiji 14:13, prvi put posle onog vođstva u prvoj četvrtini. Ipak sedam sekundi pre kraja Vigvari je sa igračem više izborio peterce.

U seriji je branio Pajković. Prve dve serije su donele golove, za Srbiju Kovačević i Kojić. Pajković je zatim odbranio udarac Mesaroša ali je Urošević zatim to poništio pogodivši prečku. Potom je Pajković zaustavio udarav Lakatoša. Prednost je doneo Jauković, izjednačio je Molnar a gol za pobedu postigao je Petar Stanić.

Mađarska – Srbija 17:18 (5:4, 4:3, 2:4, 3:3- 3:4)

MAĐARSKA: Danka, Tatrai 4, Molnar 3, Lakatoš 1, Salaj, Peto 1, Mesaroš 4, Nađi, Klar 1, Vigvari 3, Vismeg, Nađi, Kovač.

SRBIJA: Pajković, Maraš, Dimitrijević 1, Baucalo 1, Kojić 3, Gavrilović 1, Jauković 1, Urošević 3, Martinović 5, Brešćanski, Stanić 1, Kovačević 2, Virijević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.