Selektor Hrvatske citirao Pešića pred finale EP

Selektor Hrvatske Ivica Tucak prokomentarisao je dramatičan plasman u finale Evropskog prvenstva.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia/Albert ten Hove/Orange Pictures
Foto: Profimedia/Albert ten Hove/Orange Pictures

Hrvati su savladali Italijane 11:10 i izborili finale sa Mađarskom na turniru u Splitu.

"Ovo je mlada ekipa za koju mnogi nisu verovali da može ovako igrati na SP i EP. U Budimpešti nismo uspeli da uzmemo medalju jer smo morali da idemo na Špance, to se dogodilo i 2020. godine. Špani su glavni favoriti, ali s Mađarima ne mogu. I prošlog leta su za bronzu izgubili na Olimpijskim igrama u Tokiju, izgubili su i sad", rekao je Tucak.

Tucak je odgovorio na negodovanja italijanskog kolege Alesandra Kampanje na sudijske odluke u završnici polufinala, smatrajući da su sudije poklonile Hrvatskoj penal iz kog je Harkov postigao gol za pobedu.

"Ostaću sportista do kraja. Ja sam uvek pružao ruku nakon utakmice kada bih izgubio. Ja sam sad izgubio za svetsku bronzu od Grčke pa nisam puštao nikakva videa ili se bunio zbog poništenog gola Burića. Nisam protestovao, puštao snimke, kao što to sada rade Italijani. Neka iskreno i ljudski puste snimak utakmic i vide koji je bio kriterijum kada se Hrvatska odvojila"
.

Hrvate u finalu čekaju Mađari.

"Ne znam da li se sećate mojih reči, ali rekao sam da se jedna utakmica može dobiti napadom, međutim, turnir se dobija odbranom. To su neki aksiomi sporta, kao što je rekao veliki srpski košarkaški trener Svetislav Pešić: reprezentaciju ne čini, u ovom našem slučaju, 13 najboljih igrača, nego 13 igrača koji najbolje funkcionišu međusobno. Hemija je ključ svega, a mi smo to uspeli",
zaključio je Tucak.

Finale Evropskog prvenstva u vaterpolu je u nedelju od 20.30 u Splitu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.