Poraz Srbije uz 7 crvenih kartona

Srbija je poražena u poslednjem kolu turnira u Sasariju od Italije rezultatom 12:10 (2:4, 3:2, 3:3, 4:1) i turnir je završila sa dve pobede i porazom.

Izvor: B92
Podeli
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Bazen: Sasari
Sudije: Gomes, Putniković
Isključenja: Italija 15, Srbija 18
Crveni kartoni Italija 3, Srbija 4

Bila je to uzbudljiva utakmica u kojoj je dodeljeno čak sedam crvenih kartona što se ne pamti na vaterpolo utakmicama.

Srbija je tri četvrtine držala igru u svojim rukama, vodila 3:1, 4:2, 6:3. U trećem delu su Italijani uspeli da izjednače ali je naš sastav sačuvao minimalnu prednost pred poslednjih osam minuta.

Ali crveni karotni su činili svoje, ostali smo bez Vučinića I Ranđelovića zbog tri lične. Italijani su serijom 3:0, poveli 11:9. Smanjio je Mandić ali je u poslednjim sekundama Di Fulvio rešio meč.

Kada su crveni kartoni Srbije u pitanju u drugoj četvrtini je odmah isključen Radulović, u trećoj Martinović a u poslednoj Lukić I Stojanović. Italijani su ostalo bez Aleanija, Di Some I Brunija.

Italija: Del Lungo, Di Fulvio 3, Alesani, Grata 1, Fondeli, Kanela , Rencuto 3, Kondemi 2, Ferero 1, Bruni 1, Di Soma, Dolče 1, Masaro. Selektor: Kampanja.

Srbija: Rističević, Mandić 2, Velkić 1, Ranđelović 2, Vučinić 1, Pljevančić 1, S.Rašović, Lukić 1, Drašović 1, Radulović, Stojanović, V.Rašović 1, Dobožanov, Martinović. Selektor: Savić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.