Radnički započinje odbranu regionalnog trona

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca na turniru u Splitu počinju odbranu trona u Regionalnoj ligi.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Pedja Milosavljevic/Starsport
Pedja Milosavljevic/Starsport

Prvi rival Kragujevčanima biće kotorski Primorac u četvrtak od 17 sati, dok će u petak odigrati dve možda i najteže utakmice, sa Crvenom zvezdom od 13.40 sati i splitskim Jadranom od 20.40.

U subotu će odmeriti snage sa domaćim Mornarom (18.50), dok turnir zatvaraju u nedelju (13.40), sa starim rivalom šibeničkim Solarisom.

"Idemo utakmicu po utakmicu, svaki rival je u ovom trenutku za nas težak. Prošle godine je ova ekipa osvojila Jadransku ligu, ali je izuzetno teško dobila Primorac (12:10) i Solaris (9:8), u izuzetno napetim utakmicama turnira u Dubrovniku. To dovoljno govori o kvalitetu svih timova. Neće biti lako ni protiv jednog protivnika i u svaki meč moramo ući skoncentrisani, ne samo zbog bodova, već i podizanja nivoa igre", rekao je Uroš Stevanović, trener vaterpolista Radničkog.

Šumadinci su upali u rezultatsku krizu, pošto u prethodne tri utakmice bez pobede, ali se nadaju da će se vratiti na pobednički kolosek i u pravu formu.

"Za nas turnir možda dolazi u lošem momentu, ali se nadam da ćemo ga iskoristiti na najbolji način i izvući se iz krize u igri koju smo konstantno imali u nekom proteklom periodu, pa možda čak i od početka sezone. Daleko smo od našeg očekivanog nivoa. Vreme je da ispravimo greške i zaigramo na način na koji smo želeli od početka sezone", istakao je Stevanović.

Druga grupa takmičenje počela je u sredu u Beogradu, a čak pet timova iz Regionalne lige su učesnici ovogodišnje Lige šampiona, dok je šest osvajalo najelitnije evropsko klupsko takmičenje.

Radnički je prošle sezone napravio veliko iznenađenje i postao prvi srpski tim koji je osvojio Jadransku ligu i to u 13. izdanju tog takmičenja. Tada je na završnom turniru u Zagrebu najpre savladao Mladost na peterce (14:13), a potom u finalu i dubrovački Jug (14:12).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.