Tucak objavio spisak za Roterdam

Selektor vaterpolo reprezentacije Hrvatske Ivica Tucak saopštio je spisak igrača koji će u petak otputovati na olimpijski kvalifikacioni turnir u Roterdam.

SSIzvor: B92, Beta
Podeli
Foto: Profimedia/Xinhua/Predrag Milosavljevic
Foto: Profimedia/Xinhua/Predrag Milosavljevic

Turnir u Roterdamu na programu je od 14. do 22. februara, a 12 reprezentacija će biti podeljeno u dve grupe.

Sa tog turnira će tri najbolje selekcije izboriti učešće u Tokiju.

Od 18 igrača koliko ih se našlo na završnom delu priprema reprezentacije Hrvatske u Zagrebu s liste putnika su otpali Ivan Marcelić, Nikša Dobud, Hrvoje Benić i Marko Žuvela.

"Meni kao selektoru je ovo vrlo teška odluka, ali doneta je na osnovu trenutnog stanja igrača. To nikako ne znači da će istih 14 igrača putovati i za Tokio, ako se kvalifikujemo. No, ovih 14 smatram da je najbolje što hrvatski vaterpolo trenutno ima", rekao je Tucak, prenosi Hina.

Međunarodna federacija vodenih sportova (Fina) donela je odluku da svaka ekipa na turnir može doputovati sa najviše 22 osobe.

"Obzirom na ritam koji nas očekuje, osam utakmica u osam dana, ekstreman napor u fizičkom i psihološkom pogledu, odlučio sam se da na turnir vodimo dvojicu fizioterapeuta i doktora. Iz tog razloga odlazimo sa 14, a ne 15 igrača. Kao rezervni igrač putuje Franko Lazić, koji ekipi može da se priključi jedino ako se neko od igrača potvrdi kao kovid pozitivan", rekao je Tucak.

Hrvatska je u Grupi B sa Nemačkom, Rusijom, Rumunijom, Holandijom i Francuskom, a Grupu A čine Grčka, Crna Gora, Brazil, Kanada, Gruzija i Turska.

Nakon pet utakmica u grupi, četiri najbolje reprezentacije iz svake grupe će igrati u četvrtfinalu.

"Svaka utakmica je teška, svaka nosi svoj izazov, a svaka naredna je još teža i još važnija od prethodne. Mislim da imamo kvalitet i da smo kvalitetniji od bilo koje reprezentacije u grupi, ali to moramo pokazati i u bazenu", rekao je Tucak.

Spisak vaterpolo reprezentacije Hrvatske: Marko Bijač, Marko Macan, Loren Fatović, Luka Lončar, Maro Joković, Luka Bukić, Ante Vukičević, Andro Bušlje, Lovre Miloš, Josip Vrlić, Rino Burić, Havijer Garsija, Toni Popadić, Franko Lazić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.