Vesti - US Open 2022 -

Alkarasov trener: Ima potencijal za jednog od najboljih ikada

Huan Karlos Ferero, trener Karlosa Alkarasa, sumira je utiske posle završetka US opena, koji je njegov pulen osvojio.

MTIzvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Alkaras je tako stigao do prve Grend slem titule, ali i prve pozicije na ATP liste.

Mnogi smatraju da je tenis dobio novog kralja, koji će vladati narednih 10 i više godina.

"Pre neki dan sam rekao u intervjuu da Siner i Alkaras mogu da dominiraju narednih 10 godina. Ima više igrača, Zverev, Tim, Kasper, Cicipas. Uz svo dužno poštovanje, to je ono što mislim", rekao je Ferero.

Sa Alkarasom sarađuje nekoliko godina.

"Kada je stigao na Akademiju, imao je 15 godina, bio je kao špageti mršav. Uložili smo mnogo rada u njegovo telo. Imao je brze ruke i noge, ali nije imao mišiće", istakao je Ferero i kazao da se sa radom nastavlja:

"Već sam mu rekao da je na 60 odsto svog potencijala. Ima još mnogo toga da poboljša. On to zna, nastavljamo da radimo. To što je prvi na svetu ne znači da više nema šta da se trenira. Morate da nastavite da radite kako biste osvajali turnire. Podsećaću ga na to".

Otkrio je i slabe tačke Alkarasa.

"Ritern i servis, kontinuitet, sitni detalji. Dok ne ode u penziju, mora da radi na tim aspektima. Karlos ima svoje slabe tačke i na njima mora da radi."

Ferero zna svoj posao.

"Moj cilj je da on bude na visokom nivou. Sada će svi biti motivisani da ga pobede. Ne znam koliko slemova može da osvoji u budućnosti, ali mislim da ima potencijal da bude jedan od najboljih ikada. Pokušaćemo", zaključio je Ferero.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.