Vesti - US Open 2021 -

Danil: Bio sam iskren, da, Novak je najbolji

Danil Medvedev je ponovio da je srećan posle osvajanja grend slem prvenca, ali i da razume kako se oseća Novak Đoković.

Z.K.
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ruski teniser je na impresivan način stigao do trofeja u Njujorku, pobedom u tri seta, 6:4, 6:4, 6:4.

Na pitanje da li mu je stvarno žao broja jedan i da li je pobeda slađa što je ostvarena protiv najboljeg, koji je bio nadomak kalendarskog slema, Danil je odgovorio da mu je žao Novaka.

"Zaista mi je žao zbog Novaka, ne mogu ni da zamislim šta sada oseća. Nije mi poznat taj osećaj. Sve je nekako slađe sada. Grend slem je grend slem. Da sam pobedio Botika van de Zandšulpa u finalu, bio bih jednako srećan. Znog budućnosti i karijere, znajući da sam pobedio nekog ko je imao 27:0 na grend slemovima ove godine. Izgubio sam od njega u Australiji, išao je na istoriju, ali to što sam uspeo da ga zaustavim definitivno stvari čine slađim i daje mi veru za sve što dolazi ubuduće na tvroj podlozi, a za ostale, videćemo", kaže Medvedev.

Podsetili su ga i da je rekao da je Novak najbolji igrač svih vremena.

"Neću se ponavljati, on je zaista tu. Bio sam iskren kada sam to rekao. Osećam da to može biti pomalo shvaćeno kao manjak poštovanja prema ostalima, svi znamo ko su. On je stajao tamo na terenu, iza mene. Ne radi se o tome da bih isto rekao i da je neki drugi momak bio u finalu i izgubio od mene. Ne bih isto rekao. Zaista sam tako mislio, to je sve što mogu da kažem", jasan je Medvedev.

Objasnio je i zašto je onako neobično proslavio pobedu u finalu.

"Volim FIFA, obožavam da igram Plejstejšn. Ta proslava je nazvana proslava "mrtve ribe". Ako znate protivnika kada igrate FIFA, mnogo puta uradite tu stvar. Postignete gol, vodite 5:0 i uradite to. Pričao sam sa momcima u svlačionici, posebno mlađim, i oni igraju FIFA. Rekli su mi, to je legendarno. Svako kog sam video, a da igra to, smatra tu proslavu legendarnom. Zato sam želeo da proslavim baš tako. Ne radi se o tome da hoću da budem u novinama zbog te proslave. Nije me briga. Želeo sam to da uradim zbog prijatelja koji to vole, a koji igraju FIFA. Znao sam da ću to uraditi. Malo sam se i povredio, nije to lako uraditi na betonu. Ipak, srećan sam što sam to uradio", zaključio je Medvedev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.