- US Open 2019 -

Andreesku: Srećna sam što nikad ne odustejem od svojih snova

Veliki osmeh na licu, poneka suza radosnica, Bjanka Andreesku je mora se priznati, očarala sve u Njujorku.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Photo by Emilee Chinn/Getty Images
Photo by Emilee Chinn/Getty Images

Devojka iz Tornhila je u svom prvom Grend slem finalu karijere pobedila iskusnu Serenu Vilijams sa 6:3, 7:5 i tako silno obradovala sve u Kanadi.

Ovo je prvi Grend slem trofej za Kanadu, a Andreesku, koja je prošle godine ispala u prvom kolu kvalifikacija, stigla je do njega posle prvog takmičenja u glavnom žrebu.

Prvi set je dobila relativno komotno, posle brejka na startu meča, ali je u drugom na 5:1, Serena počela bolje da igra i vratila se na 5:5.

"Imala sam u tom momentu neke sumnje, jer sam gledala mnogo puta kako se vraćala iz takvih situacija. Rekla sam sebi tada samo da treba da se držim svoje taktike. Počela je definitivno da igra bolje. I publika ju je podigla. Pokušala sam da blokiram sve to u svojoj glavi, tu buku sa tribina, jedva da sam čula svoje misli. Bilo je jako, jako bučno, ali pretpostavljam da to čini ovaj turnir posebnim. Sigurna sam da Amerikanci vole da dolaze ovde na mečeve, ali čula sam i dosta onih koji su navijali za mene, tako da me to posebno čini srećnom. Ipak, nije bilo lako kada je počela da se vraća u drugom setu. To je bilo očekivano, ona je šampionka, to šampioni uvek rade, ona je to činila mnogo puta u karijeri", kaže Bjanka.

Kanađanka kaže da je od početka meča imala jasnu taktiku.

"Prvi gem i brejk su me baš obradovali, mislim da je napravila duplu grešku na brejk lopti. Plan igre je bio da je od početka teram da radi naporno za svaki poen, da vratim što je moguće više servisa u teren. Mislim da joj je zbog toga malo bilo neugodno".

Priznala je da nije gledala prošloghodišnje finale.

"Bila sam kod kuće, povređena, nisam radila ništa. Izležavala sam se", nasmejala se Bjanka.

Kada su je pitali koliko je dugo ovo sanjala, iznenada se rasplakala. Kada se malo pribrala, odgovorila je:

"Ovo nije bilo prvi put da sam zamišljala kako igram sa Serenom. Bilo je to ludo... O ovom momentu sanjam još od Oranž bola, nekoliko meseci posle toga sam mislila kako mogu da igram na ovom nivou. Od tada, gotovo svakog dana imam takvu vizualizaciju. Izleda da to funkcioniše", rekla je Bjanka, a onda se našalila sa novinarima.

"Uzimam doping, zato ne želim da izađem iz ove pres sale!"

Važan momenat bio je kada je vodila sa 6:5 i kada je sela na stolicu. Pitali su je o čemu je tad razmišljala.

"Rekla sam sebi, ubaci prokletu lopticu u teren i diši normalno koliko je to moguće, jer je ona bila na servisu. Želela sam da uzmem prvi poen kako bih joj pokazala da sam kadra da pobedim. Jesam li uzela taj prvi poen, ne sećam se, stvarno?", upitala se Bjanka.

Iz Njujorka odlazi bogatija za 3,85 miliona dolara.

"Ne pitajte me šta ću s tim novcem, jer stvarno ne znam. Nikad nisam imala toliko novca u životu. Ipak, rekoh da ta vizualizacija uspeva, baš je blesavo. Imam najveći mogući osmeh na licu. To je ta navika da nikad ne odustajem. Prošla sam mnogo toga u ovoj kratkoj karijeri, ne samo sa povredama, već i sa vezama, stvarima van terena. I zaista sam jako, jako srećna što ne odustajem od svojih snova", zaključila je nova šampionka US Opena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.