- US Open 2019 -

Nema više ruskog ruleta

Danil Medvedev u Njujorku ne igra ruski rulet. Ako se ne računa njegovo prepucavanje sa publikom, srednji prst i pomalo infantilno ponašanje.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Photo by Al Bello/Getty Images
Photo by Al Bello/Getty Images

Rus igra ozbiljan Grend slem turnir, preskače sve prepreke, sve to uz povredu, grčeve, neprijatno okruženje koje je nazvao "električnim".

Pobeda nad Stanom Vavrinkom od 7:6 (6), 6:3, 3:6, 6:1 značajna je iz više razloga. Prvo, nastavio je sjajnu seriju, a drugo, zaustavio je igrača koji je prethodno završio posao protiv branioca titule, Đokovića.

Taman kada se činilo da je "Stanimal" uhvatio onaj prepoznatljivi ritam, kojim je Đokoviću i mnogim drugima zadavao glavobolje proteklih nekoliko godina, naišao je na zid.

Medvedev je znao kako da "uštopuje" i poremeti Švajcarca, da mu ne dozvoli da se oseća komfornio na terenu. Uspeo je u potpunosti.

"Znao sam da ne smem da mu dozvolim da uđe u onaj njegov ritam. U ključnim momentima znao sam da moram nešto da promenim, sa iznenada u sred razmene odigram drop šot. Samo da ga poremetim. Pomišljao sam, možda će tako promašiti. I to je funkcionisalo", izjavio je Medvedev.

Njegov trener Žil Servara je otkrio da u njjiovom timu radi i psiholog, Fransiska Doze.

"To joj je posao, ona je žena, ona može da objasni kako mu to pomaže. Ja ne umem to da opišem. Znam samo da često razgovaraju. Pokušavaju mnogo toga. Napravila je odličan posao i on sa njom, napreduje, vidi se", poručio je Servara.

Sećate se kako je igrao protiv Đokovića u Sinsinatiju? Toga nema više u Njujorku. Ono je bio element iznenađenja. Ipak, i to je odlika dobrih igrača, a Danil je u Njujorku još jednom pokazao da nije slučajno peti na svetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.