Neočekivana odluka zlatne braće Sinković

Braća Sinković – Valent i Martin, iznenadili su javnost u svojoj zemlji nakon osvajanja zlata u Tokiju.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug/AP Photo/Lee Jin-man
Foto: Tanjug/AP Photo/Lee Jin-man

* Vasić i Mačković peti – Hrvatima zlato

Sinkovići su u četvrtak dominantno stigli do titule u dvojcu bez kormilara.

Na pres konferenciji posle finala objavili su da se vraćaju u disciplinu skul (dva vesla kod oba veslača), odnosno u disciplinu u kojoj su bili olimpijski šampioni u Riju 2016.

Braća Sinković su prva prva muška posada u istoriji svetskog veslanja koja je u dva olimpijska ciklusa osvojila sve što se moglo osvojiti moglo – evropsko, svetsko i olimpijsko zlato – u dve potpuno različite discipline.

Štaviše, u dva posebna načina veslanja – jednim sa dva vesla u rukama svakog od veslača (skul) i drugim sa po jednim veslom u ruci (rimen).

"Kako smo na tri posleednje Igre veslali u tri različite discipline, pitali su nas šta ćemo veslati sledeće. Rekli smo da znamo da nećemo dvojac bez kormilara, a za ostalo ćemo videti. Pet godina je bilo dosta. Bilo je izazovno, posebno za nas skulere. Imali smo dosta oscilacija u treningu, ali smo srećni kako smo to sve zaključili. Zapravo, odlučili smo da se vratimo u skul veslanje jer nikad nismo bili zadovoljni sa sobom u dvojcu bez kormilara kao u dublu. Svakako, nećemo ići u neku disciplinu u kojoj nećemo konkurisati za zlato. Za početak ćemo veslati dubl".


"U dvojac bez kormilara se sigurno nećemo vratiti. Za sada idemo u dubl i uveren sam da ćemo uživati. Znamo da se vraćamo u žestoku konkurenciju, ali to će biti naš novi izazov. Uostalom, ja verujem da ćemo se mi vrlo brzo vratiti u ritam. Sudeći po onom jednom treningu koju smo odradili lani možda već za mesec-dva",
rekao je Martin Sinković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.