"Tajnu kako se nosim sa pritiskom čuvam samo za sportiste"

Novak Đoković je definitivno zvezda broj jedan Olimpijskih igara u Tokiju.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Gotovo da nema dana da se neko od svetskih sportista ne pohvali na društvenim mrežama kako je sreo Novaka, pričao sa njim i naravno, fotografisao se.

Od protivnika u prvom kolu Uga Delijena, do gimnastičarke Nine Darvel koja je bila oduševljena Novakovom verzijom špage, pa do mnogih drugih.

Jednostavno, Novak u olimpijskom selu ne može da se odbrani od svih koji žele da se forografišu za uspomenu.

Viđen je u razgovoru sa odbojkašima i odbojkašicama Turske, koje je interesovalo kako se on prihološki priprema za mečeve.

"Zaista sam pričao sa dosta sportista, prve noći kada smo stigli razgovarao sam sam našim košarkašicama, potom sa džudo takmičarima, sa mnogim drugima iz raznih sportova. Svi su bili zainteresovani da me pitaju pre svega o tom mentalnom nivou i kako da se nose sa pritiskom, ka kve tehnike koristim i koji su načini da se nauči kako da se vratite u meč kada tokom meča izgubite koncentraciju. Mnogo sam pričao o tome, ali ostaviću to kao tajnu, otkrivam je samo sportistima", preneo je "Gardijan" izjavu najboljeg tenisera sveta posle pobede nad Jan-Lenardom Štrufom.

Ove Igre najbolje pokazuju koliko je, ustvari, Novak popularan u svetu sporta.

Često mu se spotiče to kako je po popularnosti iza Rodžera Federera i Rafaela Nadala, ali po ovom što vidimo u Tokiju, to ne deluje tako.

"Pokušavamo da podignemo pažnju prema našem sportu što je moguće više, svi tome doprinose u olimpijskom selu. Ima zaista mnogo interesovanja za nas tenisere od strane drugoh sportista, što je lepo videti, baš je prijatno takvo iskustvo", dodao je Đoković.

Novak u Tokiju boravi u hotelu samo dok spava, najviše vremena inače provodi u olimpijskom selu, među sportistima.

"U hotelima sam tokom teniske sezone, a ovako nešto dešava se jednom u četiri godine. Pokušavam da držim ravnotežu, da se držim svojih dnevnih rutina i stvari koje čine da se dobro osećam, ali moram da kažem da zaista uživam u toj predivnoj energiji u olimpijskom selu", zaključio je Đoković.

Njega u trećem kolu na olimpijskom turniru očekuje u sredu sudar sa Špancem Alehandrom Davidovičem Fokinom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.