Samo pobeda se pamti – košarkašice u četvrtfinalu!

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Južnu Koreju 65:61 u poslednjem meču grupne faze i plasirala se u četvrtfinale Olimpijskih igara u Tokiju.

Izvor: B92
Podeli
Foto: FIBA
Foto: FIBA

Grupa A, 3. kolo
Južna Koreja – Srbija 61:65
(10:17, 14:15, 20:18, 17:15)

Srbija u četvrtfinale ide kao drugoplasirani tim iz grupe A, gde je završila iza maksimalne Španije. Dalje ide i Kanada, dok je Južna Koreja ispala.

Košarkašice će posle žreba saznati ko će im biti rival u borbi za polufinale. Žreb je u ponedeljak od 06:00 po našem vremenu. Sada je samo jasno da Srbija ne može da igra sa Španijom.

Do pobede su Srbiju predvodile Crvendakić sa 15, Krajišnik sa 14, Anderson sa 12 i Bruks sa 11 poena.

Kod Južne Koreje istakle su se Đihjun Park sa 17 i Danbi Kim sa 15 poena.

Dobro je krenulo, pošto su naše košarkašice povele 5:0, a zatim je bilo 9:1 i Koreja nije uspela da postigne koš iz igre četiri minuta.

Šutirale su 0/10 i u petom minutu su konačno nešto pogodile, a onda ih je i krenuo šut.

Vezale su dve trojke, a najveći problem za našu selekciju bio je defanzivni skok, pošto su Korejke imale 10 ofanzivnih skokova u prvom poluvremenu. Srećom, dosta su promašivale.

Posle prve četvrtine bilo je +7, što je prednost koja se održavala, a Srbija je stigla u jednom trenutku i do dvocifrene prednosti.

Ipak, gađale su jedva preko 30% iz igre, dok je Koreja gađala 17% i pored velikog broja ofanzivnih skokova nije uspela da sve to pretvori u poene.

Na kraju prvog poluvremena Srbija je imala +8.

Foto: FIBA
Foto: FIBA

Dvorana: Saitama Super Arena (Tokio)
Sudije: Ferdinand Paskval, Ejmi Boner, Andreia Silva

Južna Koreja: Šin 0, Han 0, Kang 6, Jun 7, An 0, H. Park 8, J. Park 17, Bae 0, J. Kim 0, J. S. Park 8, D. Kim 15, Đin 0

Srbija: Vasić 2, Čađo 0, Jovanović 0, Bruks 11, Butulija 0, Crvendakić 15, Anderson 12, Stanković 8, Dabović 3, Škorić 0, Krajišnik 14

Treća četvrtina bila je veoma loša. Naše košarkašice su mnogo grešile i mnogo mašile, dok je Koreja malo po malo smanjivala prednost.

Išao ih je šut, ponovo su bile dominantne na skoku u napadu i od +8 za Srbiju, Koreja serijom 8:0 dolazi do izjednačenja na tri i po minuta do kraja treće četvrtine.

Srbija je zaigrala mnogo bolje u završnici treće četvrtine, više se igralo pod košem Korejki i dolazilo se do lakih poena.

Pred poslednjih 10 minuta bilo je +6 za Srbiju.

Iako je naša selekcija imala +7 u dva navrata na startu četvrte četvrtine, na pet minuta do kraja se Južna Koreja vraća na samo poen zaostatka.

Na četiri i po minuta do kraja, Koreja dolazi do prve prednosti na utakmici. Trojkom Kang, Koreja je povela 58:56.

Koreja novom trojkom dolazi do +3, a onda pogađa Krajišnik za dva i Bruks pogađa dva bacanja na dva minuta do kraja za novo vođstvo Srbije 62:61.

Na 1:13 do kraja, Bruks pogađa uz faul i realizuje dodatno bacanje za 65:61.

Poena do kraja meča nije bilo i Srbija je slavila.

Meč ste mogli da pratite uživo putem našeg LIVE BLOG-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.