Nadal: Dobra stvar je što neću igrati često protiv Alkarasa

Španski teniser Rafael Nadal izjavio je da se oseća mnogo bolje nego što je očekivao posle egzibicionog meča u Las Vegasu.

Izvor: B92
Podeli
Tanjug/AP Photo/Tertius Pickard
Tanjug/AP Photo/Tertius Pickard

* Posle Đokovića, Alkaras dobio i Nadala VIDEO

Njegov sunarodnik Karlos Alkaras je slavio u tom meču rezultatom 3:6, 6:4, 14:12, a to je bio prvi duel za Nadala još od početka godine i turnira u Brizbejnu.

Nadal je odigrao samo 12 zvaničnih mečeva od Otvorenog prvenstva SAD 2022, a tokom ovog nije pokazivao znake bilo kakve problema u vezi sa kukom.

"Igrati protiv njega je veliki izazov. Potpuno smo različite generacije. Trebalo bi da budemo srećni što imamo nekoga kao što je Karlos, neverovatan je. Ima samo 20 godina i već je osvojio dva slema. Neke veoma važne turnire. Dobra stvar je što se neću često suočavati sa njim. Kao navijač, nastaviću da uživam još dugo", rekao je Nadal.

Osvrnuo se i na tok meča.

"Tokom prvog seta sam igrao na dobrom nivou, iako je prošlo mnogo vremena od kad nisam igrao... Osećao sam se mnogo bolje nego što sam očekivao", dodao je Nadal.

Meč je bio fizički test i za Alkarasa, koji je povredio desni skočni zglob 20. februara na turniru u Rio de Žaneiru. Kao i Nadal, i Alkaras nije imao bilo kakve fizičke probleme na ovom meču.

Njih dvojica će nastupati na predstojećem Indijan Velsu, koji počinje 6. marta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.