Direktor Mastersa u Majamiju kažnjen zbog promovisanja klađenja

Direktor Mastersa u Majamiju Džejms Blejk (44) kažnjen je sa 56.250 dolara od strane Međunarodne agencije za integritet u tenisu zbog saradnje sa kladionicom.

Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA-EFE/RHONA WISE
Foto: EPA-EFE/RHONA WISE

Bivši američki teniser je imao komercijalni ugovor sa jednom kladioničarskom kompanijom što je strogo zabranjeno prema propisima.

Nekadašnji četvrti "reket" sveta "bio je kooperativan tokom istrage i nije pobijao optužbe sa kojima je suočen", rečeno je iz Agencije za integritet u tenisu.

Direktor Mastersa 1000 u Majamiju, sankcionisan je zbog svoje uloge ambasadora brenda za sportsko klađenje, a suočava se sa još jednom kaznom, od 131.250 dolara, uključujući i osamnaestomesečnu suspenziju u slučaju novog prekršaja.

Teniski antikorupcijski program (TACP) zabranjuje "favorizovanje, podsticanje i/ili promovisanje" klađenja", podseća ITIA u svom saopštenju za javnost.

Međutim, sadašnji slučaj je više "pitanje percepcije nego korupcije“, kaže predsednica Antikorupcijske agencije Karen Murhaus.

"Pravila se primenjuju na igrače, trenere, zvaničnike i akreditovano osoblje turnira, od kojih svi imaju mogućnost da utiču na ishode ili imaju pristup insajderskim informacijama", kaže ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.