Novak Đoković

Muratoglu: Godina 2024. biće u znaku Sinera

Patrik Muratoglu, poznati teniski stručnjak, smatra da će Janik Siner u narednoj sezoni imati mnogo uspeha.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia/NicolinCampo
Foto: Profimedia/NicolinCampo

U serijali "Trenersko oko", francuski stručnjak je otkrio zbog čega veruje da će četvrti teniser sveta imati dobre rezultate i naredne sezone.

Po njemu, trijumf Italije predvođene Sinerom u Dejvis kupu, mogao bi biti od velikog značaja i za njegov uspon.

"Verujem da je drugi deo 2023. dao Sineru osećaj da može da pobedi bilo gde. To me podseća ja 2011. za Novaka Đokovića. Sećam se da sam imao raspravu sa Tonijem Roučem te godine na Australijan openu. Pitao me je, 'ko će igrati bolje ove godine?' Ne sećam se koga sam izabrao, ali to nije bio Novak i Toni mi je odgovorio, ' Đoković će osvojiti mnogo toga, biće broj jedan ove godine'. Pitao sam ga zašto i Toni mi je odgovorio - osvajanje Dejvis kupa sa svim tim poenima, pobeda za zemlju, to će mu dati neviđenu dozu samopouzdanja", priseća se tog razgovora Muratoglu.

I to se zaista i dogodilo. Rouč, bivši trener Ivana Lendla, bio je "prorok", jer je Novak imao jednu od najboljih sezona ikada u tenisu.

"Ta 2011. je zaista bila Đokovićeva godina, videli smo kako je dominirao. Osvojio je gotovo sve, pobedio je Nadala ne znam ni sam koliko puta, čak i na šljaci. Zato mislim da će 2024. biti Sinerova. Naravno, tu će uvek biti Đoković taj kog treba pobediti, ali Siner je spreman za izvanrednu godinu, kao protagonista i osvojiće mnogo toga", zaključio je Muratoglu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.