Novak Đoković

Đoković protiv Alkarasa pre Australije – ovo su detalji spektakla koji se sprema

Novak Đoković i Karlos Alkaras su trenutno na odmoru, a sa bitkama za trofeje i mesto broj jedan nastaviće u Australiji.

MTIzvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ako govorimo o zvaničnim mečevima – pošto će se srpski i španski as sastati i pre Nove godine, ni manje ni više nego u Saudijskoj Arabiji.

Novak i Karlos učestvovaće na egzibiciji u Rijadu, koja je na programu na stadionu kapaciteta 40.000 mesta.

Pored njih, na ovom spektaklu zakazanog za 26. i 27. decembar, igraće još Arina Sabalenka i Ons Žaber.

Kada su ovakvi događaji u pitanju, jasno je da se radi pre svega o finansijama, a mnogi se pitaju koliko će učesnici zaraditi.

Pre mnogo godina, honorar Rodžera Federara za jedan ovakav nastup bio je veći od milion dolara i stoga je teško pretpostaviti da će Novak i Karlos dobiti manje od toga.

Saudijska Arabija sve više ulaže u beli sport, domaćin je NextGen finalnog turnira, a uskoro se očekuje da će dobiti i organizaciju završnog WTA takmičenja.

Mnogi iz teniskog sveta, poput Martine Navratilove i Kris Evert, kritikuju ovakva dešavanja, ali činjenica je da je sport krenuo u ovom pravcu.

Fudbal, Formula 1, golf i boks su već uveliko prihvatili priliv novca iz ovih krajeva, ali ono na čemu treba da se radi jeste pokušaj da se izbegne gubitak "duše" sporta.

Inače, Đoković novu sezonu započinje na Junajted kupu (29. decembar – 7. januar), dok Alkaras neće igrati nijedan turnir uoči Australijan opena, eventualno samo egzibiciju "Kujong klasik".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.