Novak Đoković

"Novaku je pomogla pandemija koronavirusa"

Rene Stabs, nekadašnja grend slem šampionka u dublu, smatra da je pandemija koronavirusa na izvestan način pomogla Novaku Đokoviću.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia/Jose Luis Contreras and DAX Images/NurPhoto
Foto: Profimedia/Jose Luis Contreras and DAX Images/NurPhoto

Iako Australijanka kaže da je zbog odbijanja da se vakciniše Novak propustio veliki broj turnira koje bi verovatno osvojio, dodaje da mu je to i pomoglo da produži karijeru.

Đoković je poslednjih godina bio veoma pažljiv što se tiče svog rasporeda, igrao je uglavnom na najvećim takmičenjima i tako čuvao snagu i zdravlje.

"Ja sam jedna od onih koja uvek kaže, 'napravi svoj raspored malo bolje'. Mislim da je na primer zbog toga Novak Đoković bio u stanju da dominira poslednjih nekoliko godina. Da, pandemija nije bila njegov prijatelj. Hajde da se suočimo sa tim, tu su vakcine i to što nije mogao da igra na tri ili četiri grend slema na kojima bi igrao i verovatno ih osvojio. Ipak, mislim da mu je to s druge strane dalo dugovečnost", kaže Stabs.

Kao primer, navodi se da je Novak 2021. između Australijan opena i sezone na šljaci imao dva meseca pauze, potom je imao dva meseca između Olimpijskih igara i US Opena, inda još dva između Njujorka i Pariza u dvorani.

Slično je bilo 2022. kada ga nije bilo u martu u Indijan Velsu i Majamiju, to mu je pomoglo da se odmori i oporavi.

"Dobio je tu dogovečnost jer je ustvari odmarao telo u značajnom pediodu. To mu je svakako pomoglo, mada sam siguran da bi on radije igrao i tada da je mogao", zaključila je Rene Stabs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.