Siner: Sa ivice poraza do pobede; Arnaldi: Meč mog života

Italija je 47 godina čekala na drugi pehar u Dejvis kupu.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

* Sjajni Siner doneo Italiji drugi pehar Dejvis kupa VIDEO

Posle šest poraza u finalima, Italijanima se konačno posrećilo, i to pobedom nad Australijom od 2-0.

Mateo Arnaldi i Janik Siner doneli su pobede ekipi Filipa Volandrija, a posebno impresivan bio je Siner, koji je posle meča sa Srbijom u singlu i dublu, prikazao još jednu odličnu partiju.

"Ovo je neverovatan osećaj ua sve nas, svi smo jako srećni. Držali smo se zajedno, bili smo u subotu na poen od poraza, a sada slavimo pobedu. Moramo biti zaista jako, jako srećni", podvukao je Siner koji je sezonu završio sa najboljim skorom u karijeri 65-14.

I Mateo Arnaldi je bio oduševljen trijumfom.

"Nisam igrao tako mnogo proteklih nedelja, tako da sam bio zadovoljan što sam igrao prvi meč iako sam ga izgubio. Danas protiv Popirina sam dobio jedan od najvažnijih mečeva u životu", dodao je Arnaldi.

Selektor Filipo Volandri je bio zahvalan svojim igračima na svemu što su uradili.

"Moram da kažem veliko hvala ovim igračima. Ponosan sam na njih. Moram da se zahvalim i na podršci u ove dve godine svima u Italiji, pre svega navijačima, koji su nam davali snagu. Imali smo mnogo toga što se dešavalo u ove dve sezone, ali uradili smo posao kao jedna velika porodica", poručio je selektor Italije.

Pobedu Italije proslavila je i premijerka Italije Đorđa Meloni.

"Istorijski rezultat, čestitke našim igračima na talentu i posvećenosti koje su pokazali, kao i celom timu", poručila je između ostalog Meloni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.