Novak Đoković

"Đoković je odbio doping test – mora da bude suspendovan"

Bivši francuski biciklista Mark Madio smatra da bi Novak Đoković trebalo da bude suspendovan jer je odbio kompletno testiranje na doping pre meča Dejvis kupa.

Izvor: B92
Podeli
Srdjan Stevanovic/Starsport
Srdjan Stevanovic/Starsport

* U odbranu Đokovića: "Ništa ne znaju, ali optužuju – to je odvratno i sramno"

Novak je pre susreta sa Kameronom Norijem izabran da bude testiran i zbog toga je reagovao oštro, smatrajući da sve može da bude obavljeno nakon meča sa Britancem.

"Uvek sam podržavao da se testiram ja ili bilo ko, ali ne pred meč. Šta će to promeniti? Biću tu, kad se završi meč testirajte me. Meni predstoji vađenje krvi. Nadam se da će promeniti odluku", rekao je Đoković posle meča sa Norijem u četvrtfinalu.

Madio kaže da niko nema pravo da odbije testiranje, te ističe da postoje dve vrste testiranja, pre i posle meča.

"Imamo pravilo kontrole pre i posle takmičenja. Odbio je test pre takmičenja. Ako antidoping telo radi svoj posao, gospodin Đoković mora da bude suspendovan. Odbio je test pre takmičenja, uradio je jedan posle. U biciklizmu, podvrgavate se testu, ako odbijete, test je pozitivan. Ako ste pozitivni na testu, kažnjeni ste. Nemate pravo da odbijete testiranje, to je pravilo", rekao je Madio gostujući na "RMC" radiju i dodao:

"U asortimanu doping proizvoda, postoje proizvodi koji se mogu otkriti tokom izuzetno ograničenog vremena. Ako ne obavite proveru pre početka takmičenja, vreme dok se takmičite vam omogućava da eliminišete tragove doping proizvoda. Zbog toga je uvedeno testiranje pre takmičenja. Nerealno je da je samo upozoren. To onda više nije nasumična provera".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.