Novak Đoković

"Novak je GOAT ili nema priče o GOAT-u"

Iako je Novak Đoković rekorder u gotovo svim bitnim kategorijama, neki i dalje dovode u pitanje da li je najbolji igrač svih vremena.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Nedavno su o tome pričali Mats Vilander, Majk Brajan i Tim Henman, koji su se saglasili da je Novak što se tiče brojki neprikosnoven, ali da je Federer imao veći uticaj na tenis.

Polemika oko toga ko je GOAT i šta je tu bitno, nastavila se i na teniskim forumima, pa je teniski analitičar Hil Gros imao veoma jasan stav po tom pitanju.

"Ovo je moje trenutno stanovište o statusu GOAT-a. Po meni GOAT je ili Novak Đoković ili ga jednostavno nema. To su dve opcije. Ako mi date drugo ime koje nije Novak Đoković, odbaciću ga. Boriću se protiv toga. Jedini prihvatljiv odgovor za mene je Novak Đoković", kaže Gros.

On ipak smatra da je u redu i da se ne priča na tu temu.

"To je takođe prihvatljiv odgovor za mene, mogli biste da kažete, 'ne mislim da je fer da postoji GOAT uopšte'. Opet su tu dve opcije. Možda ću negde usput i doneti zaključak. U prošlosti, takođe sam pričao o svom uverenju da su mnogi ovi velikani na istoj ravni, to je nivo jedan, A+ nivo. Mislim da je to i dalje bolji način za gledanje na tenisku istoriju, nego da ih svrstavamo na liste", zaključio je Gros.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.