Crvena zvezda organizuje do kraja oktobra besplatnu školu tenisa za decu

Teniski klub Crvena zvezda organizuje do kraja oktobra besplatnu školu tenisa za decu na terenima na Karaburmi, saopšteno je iz beogradskog kluba.

Podeli
Foto: TK CZ
Foto: TK CZ

U saopštenju je navedeno da je svečano otvaranje besplatne škole tenisa okupilo jveliki broj mališana koji su prve teniske korake napravili na terenu na kojem je i najbolji igrač svih vremena Novak Đoković osvojio prvu profi titulu.

"Fokusirajući se na igru, razvoj karaktera zagovarajući individualne izazove, osnažićemo decu da se razvijaju i rastu sopstvenim tempom što će izgraditi osnovu za buduće uspehe na terenu i van njega. Besplatni teniski program teniskog kluba Crvena zvezda fokusiran je na razvoj i izvršenje sveobuhvatnog plana projekta koji se fokusira na pružanje visokokvalitetnih programa posle škole, uz modifikovanu opremu za promovisanje ranog uspeha u postizanju ciljeva služenja, okupljanja i igranja, bez obzira na sposobnosti u ovom doživotnom sportu", rekao je direktor Teniskog kluba Crvena zvezda Slobodan Vojinović.

"Dugoročna vizija teniskog programa Zvezde je da garantuje da svako dete školskog uzrasta u Beogradu ima priliku da igra tenis kroz sistem koji smo napravili. Beograd je globalni grad, pun raznolikosti i mogućnosti, Zvezda ima bogatu istoriju tenisa i dom je veliki šampiona našeg tenisa. Zajedno smo moćna snaga dobra. Ova investicija u decu u Beogradu će nam pomoći da izgradimo sledeću generaciju šampiona, ovo je ulaganje u budućnost teniskog sporta na našim prostorima", objasnio je Vojinović.

Besplatni program tenisa na "Zvezdi" uči mališane o značaju redovne fizičke aktivnosti, opštoj fizičkoj pismenosti i pokretljivosti.

"Pozivamo decu i roditelje da dodju i okušaju se u teniskoj igri, da izgrade svoje veštine u zabavnom, prijateljskom i prijatnom okruženju. Naši treneri su nacionalno akreditovani i često ažuriraju svoje veštine i znanja kako bi pružili najbolje moguće lekcije. Naši treneri uče decu kako da igraju tenis, kao i drugim vrednim veštinama koordinacije. Deca koja imaju časove tenisa grade svoje samopouzdanje dok uče kako da pobedjuju i gube, bonton, otpornost, disciplinu i druge životne veštine", istakao je Vojinović.

Na terenima TK Crvena zvezda u prvoj polovini oktobra biće održana četiri UTR profesionalna turnira (po dva muška i dva ženska) sa ukupnim nagradnim fondom 100.000 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.