Novak Đoković

Kriminalne grupe koriste ime i lik Đokovića za varanje građana – jedna prevara je najučestalija

Goran Draganić, pravni zastupnik Novaka Đokovića, obavestio je javnost o nedozvoljenom i nezakonitom korišćenju lika i imena srpskog tenisera.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia/saolab/Alamy Live News
Foto: Profimedia/saolab/Alamy Live News

Isto sprovode inostrane sajber kriminalne grupe, protiv kojih će biti pokrenuti odgovarajući pravni postupci.

Tim povodom se advokat Draganić obratio saopštenjem, koje ovim putem prenosimo u celosti.

"Ovim putem želimo da upoznamo najširu javnost Srbije i regiona, da su u poslednje vreme ponovo primećeni učestali pokušaji sajber kriminalnih grupa, da nedozvoljeno i nezakonito, iskorišćavajući ime i lik Novaka Đokovića, prevare građane preko interneta.

Više internacionalnih sajber kriminalnih grupa, putem lažnih oglasnih poruka intenzivno plasira neistinite reklamne sadržaje u kojima navodno učestvuje Novak Đoković.

Najučestaliju ovakvu sajber prevaru predstavlja neistinita reklamna poruka koja povezuje Novaka Đokovića sa navodnom „Gazprom platformom" kojom se pozivaju građani, da ulažu svoj novac preko te navodne „platforme".

Sve ovakve i slične oglasne poruke koje su preplavile internet prostor su apsolutna obmana, pa upozoravamo građane Srbije i regiona da budu veoma oprezni, da ne nasedaju na ovakve i slične veoma ozbiljne finansijske prevare i da ne dozvole da postanu plen organizovane sajber kriminalne grupe.

Protiv svih odgovornih za ove internet prevare su već preduzeta sva zakonom dozvoljena pravna sredstva i podnete krivične prijave Višem Javnom tužilaštvu za visokotehnološki kriminal", stoji u saopštenju Draganića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.