Novak Đoković

Đokovića i Alkarasa čeka borba neprestana na šljaci

Borba za mesto broj 1 između Novaka Đokovića i Karlosa Alkaras biće u potpunosti otvorena u narednom periodu.

MT
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

* Alkaras posle gubitka broja 1: Da se vratim što pre

Poraz Španca u polufinalu Majamija od Janika Sinera, znači i da će se srpski teniser u ponedeljak vratiti na čelo ATP karavana.

Novak će imati 7.160 bodova, tačno 380 više od 19-godišnjeg igrača iz Mursije.

Mala razlika u poenima doneće neizvesnu borbu za vrh tokom sezone na šljaci, pošto su Stefanos Cicipas i Kasper Rud na distanci, ne mogu da se pohvale dobrom formom, dok Danil Medvedev nije poznat kao naročito veliki ljubitelj zemljane podloge.

Do direktnog okršaja moglo bi da dođe već u Monte Karlu, koji kreće 10. aprila i gde obojica brane samo po 10 bodova. Ukoliko se sastanu u finalu, na primer, Novak će ostati prvi samo ako uzme titulu.

Nakon Monaka, Alkaras ide u Barselonu, gde brani trofej i 500 bodova, dok će Đoković u Banjaluku, gde brani 150 poena osvojenih prošle godine u Beogradu, gde je izgubio u finalu od Andreja Rubljova.

Alkaras titulu brani i u Madridu, gde je prošle godine savladao Novaka Đokovića u polufinalu.

Dakle, Karlos je pod pritiskom u domovini, ali bi već u Rimu, gde ne brani ništa, a Novak sve, odnosno titulu, moglo dosta toga da se promeni.

Obojica su na Rolan Garosu 2022. godine ispala u četvrtfinalu, a kada se sagledaju svi poeni za odbranu u sezoni na šljaci, oni kažu da Đoković brani 1.880, a Alkaras 1.870 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.