Novak Đoković

"Novak i Rafa više nisu tako dominantni"

Holandski teniser Robin Hase smatra da su Rafael Nadal i Novak Đoković i dalje jaki, ali da mladi sve više smanjuju razliku.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia/EPA-EFE/MOHAMMED BADRA
Foto: Profimedia/EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Španski i srpski teniser su svakako favoriti za najveće titule i dalje, ali Hase, koji je nekada bio 33. na svetskoj listi, smatra da mladi predstavljaju sve veći izazov za njih dvojicu.

U intervjuu za "Klej", Holanđanin je rekao da nisu tačne ni ocene kako su mladi igrači mentalno slabi, te izdvaja činjenicu da smo proteklih sezona dobili neke nove grend slem šampione poput Dominika Tima, Danila Medvedeva i Karlosa Alkarasa.

"Ako uđete u Top 100 na svetu, vi ste već mentalno jaki. Kada ljudi kažu da broj deset na svetu nije mentalno snažan, oni nemaju pojma o čemu pričaju. Da niste psihološki jaki ne bi uspeli da stignete dotle", smatra Hase.

On dodaje da se stvari u tenisu polako menjaju.

"Medvedev je osvojio jedan slem, takođe i Tim. Stvari se menjaju. Da, Đoković i Nadal su dokazali da su i dalje u takmičarskom ritmu na tim turnirima, da su i dalje bolji od ostalih, iako nisu tako dominantni kakvi su umeli da budu, ali to je i normalno zbog njihovih godina", kaže Robin.

On je trenutno 269. u singlu, a stvari je polako preusmerio na dublove gde mu je partner uglavnom Matve Midelkop.

"U singlu sam jako pao. Voleo bih da igram još u singlu koliko je to moguće i da vidim da li onda želim da igram samo dubl. Imao sam dugu karijeru, 18 godina, mnogo sam putovao. Tenis mi je mnogo dao, ali sam mnogo toga i propustio", zaključio je Hase.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.