"Nadalov oproštaj od tenisa? Madrid ili Rolan Garos"

Toni Nadal, stric Rafaela Nadala, rekao je da se više ne usuđuje da savetuje bivšeg učenika.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Njih dvojica su zajedno proveli više od dve i po decenije, ali Toni od 2017. nema uticaja na timske odluke bivšeg broja jedan.

U razgovoru za "Marku", Toni Nadal je rekao kako bi bilo "neprilično" da i dalje savetuje Rafu i to je uporedio sa situacijom u kojoj bi se trenutno našao trener Rome Žoze Murinjo.

"Obično se dosta viđamo. Dosta toga se promenilo jer nismo tu na dnevnoj bazi. Imamo normalan porodičan odnos. Nije na meni da mu dajem savete, bilo bi to neprilično. To bi bilo kao da sada Žoze Murinjo iz Rima daje savete igračima Real Madrida", kaže Toni Nadal.

Pitali su ga i na kom turniru bi Rafa mogao da se oprosti od tenisa.

"U Madridu ili na Rolan Garosu. Vreme će reći gde, a on će doneti odluku. Kad osvojite trofej ubeđujete sebe da imate još nešto da date. Teško je povući se kada pobeđujete. Mislim da je to uradio samo Sampras. Nisam o tome pričao sa Rafom. Ne znam koliko mu to odgovara. Ako se potpuno oporavi, neka igra pa ćemo videti".

S druge strane, Rafael Nadal vredno radi u svojoj akademiji i priprema se za povratak na teren u sezoni turnira na njegovoj omiljenoj podlozi, šljaci.

"Mislim da je sada mnogo bolje, ali ne znam tačno kako je. Da se ne zavaravamo, kada želi da se takmiči, potrebne su mu izvesne garancije da može da pobeđuje. Ne verujem da će izaći da igra ako ne izgleda bolje. Ubeđen sam da će sve biti dobro, on je jako uzbuđen", dodao je Toni.

Bez obzira na godine i silne uspehe, Rafa se neće zadovoljiti postignutim.

"Svestan je da bi bio u Top 10 on mora da igra konstantno. Znao je da će ispasti iz tog kruga, ali to ga ne brine previše. Najbitnije je kad izađe na teren, da veruje da može da pobedi, svestan je da je svake godine to teže".

Za kraj, Tonija su pitali da uporedi Alkarasa i Nadala i kaže ko su favoriti za titulu na Rolan Garosu.

"Kod Karlosa mi se dopada samopouzdanje, intenzitet u igri. Veoma je hrabar i tu me podseća na Rafu. Imaćemo velikog šampiona u godinama pred nama. Ako Rafa u najboljoj kondiciji dođe u Pariz, biće favorit sa Alkarasom i Đokovićem. Alkaras igra na visokom nivou i u fazi je uspona. On će biti u tom triju favorita. Koja dva su u prednosti, ne bih mogao da kažem", zaključio je Toni Nadal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.