Novak Đoković

"Đoković ima metu na leđima"

Pobeda Novaka Đokovića na Australijan openu i dalje je tema u teniskim krugovima.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

* Konors o Đokoviću: To je brutalno

Mnogi bivši šampioni, poput Džimija Konorsa, zadivljeni su onim što Đokovuć radi iz godine u godinu i tako se približava obaranju svih mogućih rekorda.

Amerikanac je na "Adventidž Konors" podkastu, izneo niz komplimenata na račun srpskog tenisera.

"Želim da kažem ovo, ovaj momak je j...no veliki teniser, zar ne? Ne plaši se da izađe i igra, svoju igru. Pobedio ili izgubio. Ne plaši se da bilo kome stane na crtu. Zna dobro da na svojim leđima ima iscrtanu metu. Čak i više sada", kaže bivši broj jedan.

Otišao je dotle da je poredio Đokovića sa drugim velikim sportskim zvezdama.

"Kod svakog velikog igrača je tako, uvek će naći nešto što ih gura iznad granica. To je ono što je pomeralo momke poput Džoa Montane, Vejna Greckog, Pita Rouza i Mohameda Alija. Uvek su nalazili nešto dublje, da ih tera dalje ka vrhu gde su nastavljali da daju sve od sebe".

Zadivljen je posebno time kako se Novak nosi sa igračima mlađih generacija.

"Ne plaši se da igra protiv svih tih mlađih, koji su imali neke stvarno dobre turnire. Njega to ne plaši. Igra svoju igru, ne boji se da miksuje stvari. Da napadne loptivu rano, da je udari i dvadeset puta u poenu. Ne boji se da traži put ka pobedi. I da znate, mnogo mi se to dopada", dodao je Džimi.

Naravno, nije propustio priliku ni da se osvrne na rivalstvo Novaka, Rafe i Rodžera i večiti temu ko je najbolji svih vremena.

"Rivalstva su sjajna. Zato se ljudi pojavljuju na turnirima, da gledaju mečeve, uzbuđenje. Ponekad morate da nađete razlog da kopate dublje i tako dođete do vrha i pobede. Šta je to? Gde to nalazite? Za čim to tragate da biste zašli duboko u sebe? Ponekad morate da nađete nešto što će vas uništiti da biste stigli do vrha", zaključio je Konors.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.