Novak Đoković

Cicipas: Đoković još nije dostigao svoj limit

Stefanos Cicipas je posle poraza u finalu Australijan opena od Novaka Đokovića dao intervju u kom je još jednom pomenuo Srbina.

SSIzvor: B92
Podeli
EPA-EFE/FAZRY ISMAIL
EPA-EFE/FAZRY ISMAIL

Rat Kirjosa i Cicipasa: "Izigravao je klovna"; "Sramno, pogledaj semafor" FOTO

Grčki teniser je 10. put uzastopno izgubio od Đokovića, od čega u dva grend slem finala. Nakon Rolan Garosa isto se desilo i u Melburnu.

Cicipas smatra da ga ti porazi neće slomiti, već ojačati, a upravo Đokovića gleda kao uzora

"Osvajanje grend slema je jedan od najvećih snova koje sam imao kao dečak, da napravim nešto veliko u sportu koji sam izabrao. Sve je u napornom, svakodnevnom radu. Morate konstantno da napredujete, kako sa tehnikom, tako i sa fizičkom spremom. Pogledajte Novaka Đokovića, koji je jedan od najboljih igrača svih vremena, a još nije dostigao svoj limit“, kaže Cicipas.

"Porazi su važna stvar, jer se iz njih dosta uči. Pobede su najlepša stvar, donese prelepe momente u karijeri, ali bez poraza sigurno ne bih postao treći na svetu, ne bih osvojio devet ATP titula do sada. Mastersi i grend slemovi su moj naredni cilj“.

Cicipas je uveren da se će se njegov naporan rad u nekom trenutku isplatiti.

"Tenis je maraton, a ne sprint. Ovo je sport u kojem svakog dana moraš da napreduješ. Jedan ili dva rezultata ne znače ništa, moraš stalno da se dokazuješ. A, ako radiš šest sati dnevno, postaješ prava mašina“, poručio je Cicipas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.