WTA odgovorila na poteze PTPA

Iz sedišta WTA stigao je odgovor na to što se nekoliko teniserki priključilo Izvršnom komitetu PTPA.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA/RONALD WITTEK
Foto: EPA/RONALD WITTEK

Reč je o organizaciji koju je 2020. ustanovio Novak Đoković uz podršku brojnih igrača.

Pre nekoliko dana objavljeno je da će u tom komitetu biti i Paula Badosa, Ons Žaber, Betani Matek-Sends i Dženg Saisai.

"Jednoglasno smo posvećeni tome da predstavljamo svaku igračicu tokom ovog neverovatno važnog perioda u tenisu", izjavila je Matek-Sends.

Tokom dana oglasio se portparol Ženske teniske asocijacije (WTA).

"Sve oduke donosimo da igračicama i turnirima zajedno, s tim što su svi jednako zastupljeni. Igračice su za stolom za kojim se donose odluke i njihov glas je dobro reprezentovan u svim odlukama koje donosi WTA. Za svaku organizaciju, da bi bila uspešna, verujemo da mora da postoji volja da se saslušaju svi članovi i razni predstavnici koji sačinjavaju istu".

U saopštenju WTA se dodaje i sledeće:

"WTA poštuje mišljenje i stavove igraačica i uvek smo voljni da nađemo uravnoteženu odluku koja je u najboljem interesu posla, organizacije i sporta. WTA se ponosi rešavanjem problema zajednički kao organizacija, sa svojim članovima i to je najviša obaveza za sve nas da nastavimo da radimo zajedno, jer verujemo i svedočili smo tome od početka da smo zajedno snažniji", zaključuje se u saopštenju.

Prema izveštajima iz Velike Britanije, Vimbldon planira da konsultuje PTPA ove godine da čuje sve predloge koje ima, što se neće dopasti nikom iz ATP i WTA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.