Zvezda domaćin svetskim juniorima na Karaburmi

Druga nedelja januara 2023. godine na terenima TK Crvena zvezda u Beogradu donosi pregršt novih mečeva.

Izvor: B92
Podeli
foto: TKCZ
foto: TKCZ

Posle tradicionalnog Evropskog Božićnog turnira za konkurenciju do 14 godina, borbe na Zvezdinoj šljaci se nastavljaju bez dana odmora, ovoga puta pod upravom juniora sveta.

Velike snage svetskog tenisa učestvuju na 14. po redu Data-Driven Lab Open-u koji klub na Karaburmi organizuje za svetsku juniorsku listu (ITF rang-lista). O njegovoj snazi i popularnosti govori i registracija takmičara za ovaj turnir, koja iz godine u godinu jača.

Za 14. izdanje svetskog Božićnog turnira do 18 godina na terenima TK Crvena zvezda prijavljeno je 380 takmičara iz 18 zemalja, od kojih 128 juniora ima priliku da se bori za vredan pehar i još značajnije ITF bodove. Zajedno sa završenim turnirom Tennis Europe do 14 godina, ovaj turnir je jedan od najpopularnijih zimi u Evropi i predstavlja priliku da domaći takmičari, kojih ove godine ima 40, u novu sezonu krenu sa uspesima i novim bodova.

"Noću, sve naše oči su prikovane za male TV ekrane i mečeve koje igraju najbolji teniseri sveta u dalekoj Australiji. Tokom dana na terenu mladih snaga svetskog tenisa posmatramo istu borbu, žar za pobedu, energičnost u karakteru i delovanju. Juniori koji su nam došli sa svih strana meridijana, 14. put za redom, krase početak januara na terenima TK "Crvena zvezda" i daju nam posebnu motivaciju na samom početku i kalendarske i godine takmičenja. Sada gledamo kako se bore za svaki bod i loptu na aktuelnom turniru, a za nekoliko godina ćemo neke od njih videti i na profesionalnoj sceni. Zajedno nastojimo da naši mladi sportisti mogu da se takmiče na međunarodnoj sceni, predstavljajući Srbiju. Data-Driven Open je prilika da ovu godinu započnemo kod kuće. Siguran sam da će im šansa da se bore za bodove na domaćim terenima mnogo značiti do kraja sezone,", objašnjava direktor TK Crvena zvezda Slobodan Vojinović.

foto: TKCZ
foto: TKCZ

Juniorski reprezentativci Srbije koje ovih dana možemo videti na terenima Zvezde kako se bore za nove ITF poene su: Todor Vukomanović (CZ), Aleksa Oparnica (CZ), Sergej Živković (PAR), Marko Dragović (Novak). Kod juniorki učestvuju reprezentativke Dušica Popovski (CZ) koja je višestruka šampionka naše zemlje i 7. na Tennis Europe listi do 14 godina, zatim Stela Džimović (CZ), Lana Petković (CZ) i Petra Konjikušić (Tipsarević).

"Svetski juniorski božićni turnir na Zvezdi (ITF do 18 godina) lansira neke od novih, budućih velikih planetarnih teniskih zvezda, kao i domaće teniske asove. Na spisku učesnika se uvek nalaze pobednici državnih prvenstava, kako iz Srbije, tako i iz drugih zemalja iz kojih dolaze učesnici ovog turnira. Lokalne zvezde ulaze u drugu nedelju januara sa namerom da postanu globalne zvezde. Nadamo se da će im naša podrška omogućiti da ojačaju svoju poziciju zbog visokih sportskih rezultata, a svojim primerima popularizuju tenis među decom i omladinom," rekao je Jevgenije Atamančuk, predsednik Data-Driven Lab.

Ono što je novitet na ovom turniru je Live Streaming kanal na YouTube-u Teniskog kluba Crvena zvezda. Na tom kanalu će ubuduće sva takmičenja koja organizuje TK CZ biti vidljiva široj publici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.