Novak Đoković

"Novak će dati sve za deseti pehar u Melburnu"

Pol Meknami, bivši direktor Australijan opena, smatra da će Novak Đoković ponovo zablistati na Australijan openu.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

* "Novak, Rodžer i Rafa su vanzemaljci"

Meknami je u intervjuu za "The Age" rekao kako Novak može da osvoji ostorijsku desetu titulu u Melburnu i pokaže svima da je "čovek od principa".

Đokovića nije bilo ove godine u Melburnu, ali Meknami veruje da će u januaru 2023. sve biti u sredu.

"Bio je najbolji igrač od letos, igrao je u velikoj formi, posebno na brzoj podlozi, tako da zaslužuje da bude favorit. Mislim da osvajanje te rekordne desete titule ima nešto posebno u sebi. Jedini čovek koji je na jednom turnuru osvojio deset i više titula je Nadal na Rolan Garosu, tako da mismim da će se Novak baš potruditi za ti desetu, naročito posle svega što se desilo prošli put", kaže Meknami.

Australijski stručnjak je uveren da je Novak u dobroj poziciji.

"Nadam se da on može to da uradi. Po meni, on je čovek od principa. Nisu saglasni bap svi sa njegovim statovima, ali on se drži svog stava i zbog toga ga nije bilo na dva grend slema ove godine. To je mnogo propuštenog kada jurite da na kraju imate najviše slemova, tako da ga poštujem i nadam se da će biti lepo prihvaćen", dodao je Meknami.

I sadašnji prvi čovek Australijan opena, Kreg Tajli, veruje da je Novak zaslužio da mu se ukaže respekt.

"Ljudi zaboravljaju da je on postavio punktove za vakcinaciju u Srbiji i da je i njegov sin vakcinisan. To je ono u šta on veruje, ali to je daleko od standardnih uverenja, što je korektno. Ja sam vakcinisan i to je lični izbor. Razočaravajuće je kako se sve to odvijalo, ali tako je kako je. To je sada prošlost", izjavio je Tajli.

U svakom slučaju, prvi čovek Tenis Australija očekuje sjajan turnir.

"Ovo će biti sjajan Australijan open i sa Junajted kupom na startu sezone, imaćemo sjajno leto. Novak svakako daje dodatnu težinu celoj priči", zaključio je Tajli.

Australijan open je na programu od 16. do 29. januara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.