Novak: To što smo Vašek i ja prijatelji teralo nas je još više na pobedu

Novak Đoković od 18.30 igra u polufinalu turnira u Tel Avivu protiv Rusa Romana Safiulina.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

* Đoković eliminisao prijatelja za polufinale

* Đoković: Čuo sam to

* Đokoviću se ovo nikad nije desilo – nasmejao sebe i publiku VIDEO

Posle dve pobede, Đoković kaže da je zadovoljan kako igra i nada se da će tako i nastaviti.

Meč protiv Vašeka Pospišila bio je znatno drugačiji u odnosu na onaj iz drugog kola protiv Pabla Anduhara, pre svega zbog odličnog servisa Kanađanina.

U razgovoru sa novinarima u Tel Avivu Novak je priznao da mu je znatno teže bilo protiv jednog od najboljih prijatelja iz sveta tenisa.

"Sasvim drugačiji tip meča, odličan server, neko kog odlično poznajem i ko mi je prijatelj. Obojica smo želeli pobedu. Bilo mi je jako teško da pročitam njegov servis, imao je mnogo vinera ioz servisa, posebno u prvom setu. U drugom, počeo sam da čitam servis bolje, napravio sam dva brejka, fizički je takođe pao pred kraj meča. Osetio sam to i iskoristio. I dalje, bila je to odlična igra sa njegove strane, iako nismo igrali neko vreme. Poslednji put pre nekoliko godina, ali ako nastavi da igra ovako, napredovaće brzo na listi", kaže Novak.

Bez obzira na sve, našao je put do pobede.

"Volim izazove, bilo je dobro igrati protiv jednog od najboljih servera na turniru. Uslovi i podloga ovde su tako brzi, tako da ako imate jak servis, teško je napraviti brejk protov vas, tako stavljate protivnika pod pritisak kad on servira. To se dešava kad igrate sa igračem poput Vašek. Ipak, držao sam sve pod kontrolom, igrao prave udarce u pravo vreme i bio strpljiv", dodao je Đoković.

Pitali su ga i kako je prijateljstvo među njima uticalo na igru obojice.

"Iskreno, mislim da smo obojica zbog toga bili još motivisaniji da pobedimo. Čudan je osećaj igrati sa nekim koga jako volite i poštujete, ali istovremeno, bili smo u ovakvoj situaciji i ranije. Profesionalac ste, hoćete da pobedite uvek i pristup je bio takav da smo prikazali veoma kvalitetan tenis".

Otkrio je i šta mu je bilo teže u odnosu na prvi meč na turniru.

"Servis, njegov servis. Prvi set, mnogo lakih poena je imao na prvi servis, visok procenat ubačenih. Isto i u drugom, drugi servis je pogađao svit spotom, bio je duboko u terenu, kad sam pokušao da ga pritisnem riternom, prvi i drugi udarac posle toga bili su mu vrlo agresivni, izlazio je napred na mrežu. Bio je to visokorizičan tenis od njega, i išlo mu je veći deo meča. Nije pobedio, ali me je izazvao, jer je igrao u nekim momentima sjajno, posebno sa forhend strane", zaključio je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.