Đere "ispustio" Tima

Srpski teniser Laslo Đere nije uspeo da prođe u drugo kolo turnira u Tel Avivu.

MTIzvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

On je imao set prednosti protiv Dominika Tima, ali je na kraju poražen – 5:7, 7:6(3), 6:4, posle više od dva i po časa borbe.

Bio je ovo njihov drugi međusobni meč, a Austrijanac je uspeo da se revanšira za poraz u Rio de Žaneiru pre tri godine.

Đere je ovaj susret odlično počeo, brejkom u trećem gemu, međutim, Grend slem šampion iz Njujorka 2020, uspeo je da se vrati u osmom gemu, kada je iskoristio drugu priliku za brejk.

Popularni Laci je u 11. gemu još jednom uspeo da oduzme servis Timu, a da potom u narednom gemu, na svom servisu, iskoristi prvu set loptu.

Grafika SofaScore

Sličan je bio i tok drugog seta, samo što je prvi do brejka, u četvrtom gemu, stigao Austrijanac. Nešto kasnije, u sedmom gemu, Đere se vratio.

Serveri su rutinski rešavali svoje gemove, tako da je taj-brejk morao da odluči pobednika drugog seta. Tim je od 3:3 vezao četiri poena i izjednačio u setovima.

Ključan gem za ishod celokupnog susreta bio je treći u odlučujućem setu, kada je Tim posle velike borbe uspeo da iskoristi šestu brejk šansu.

Imao je Domi još jednu priliku da oduzme servis Đereu u sedmom gemu, ali nije iskoristio. Kazna nije stigla, a Tim je u 10. gemu drugu meč loptu pretvorio u pobedu, te tako zakazao okršaj sa Marinom Čilićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.