Zašto Đoković igra dubl u Tel Avivu?

Novak Đoković će ove nedelje nastupatiu Tel Avivu – u obe konkurencije.

MTIzvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

I dok u singlu tek treba da dobije rivala (Monteiro ili Anduhar), u konkurenciji parova, njemu i Jonatanu Erlihu, rivali će biti Arends i Stivens.

Ovo će biti poslednji turnir za Erliha, 45-godišnjeg Izraelca, sa kojim je srpski as osvojio jedinu titulu u dublu u karijeri, Kvins, 2010. godine.

Erlih je 2008. godine osvojio jedinu Grend slem titulu u dublu, Australijan open, baš kada je i Novak podigao svoj prvi Grend slem trofej u singlu.

"Znam da će ovo biti tvoj poslednji turnir. Najbolje sećanje na dubl u mom životu bilo je kad smo osvojili titulu u Kvinsu. Uvek si bio prijateljski nastrojen prema meni i mom timu. Svi te vole i svima ćeš nedostajati. Radujem se što ću te videti u Tel Avivu na tvom ’poslednjem plesu’", rekao je Đoković.

Erlih je odigrao skoro 900 dubl mečeva u karijeri, a najbolji plasman na ATP listi bilo mu je peto mesto 2008. godine.

Prvi turnir bio mu je Njuport 2000, a u karijeri je osvojio 22 titule.

"Pre svega, želim da se zahvalim Novaku, bila mi je čast i uživao sam u svakom minutu. Imao sam sreće što sam igrao sa jednim od najboljih igrača sveta", rekao je Erlih.

Novak s vremena na vreme voli da odigra dubl, a poslednji put je to činio u Dejvis kupu prošle godine. Takođe, sa Krajinovićem je igrao u Bersiju, a sa Gomesom Ererom na Majorki, gde je stigao do finala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.