Novak Đoković

"Novak, Rafa i Rodžer odlaze – biće uzbudljivije"

Rejli Opelka je jedan tenisera koji je poznat po tome što otvoreno priča sve što misli.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia/The Times/News Licensing
Foto: Profimedia/The Times/News Licensing

Nema teme na koju nije spreman da priča 24-godišnji teniser iz Mičigena, a veoma često stajao je i na stranu Novaka Đokovića.

Posebno protekle zime u Australiji, kada je Novak deportovan, ali često i na temu vezanu za odnos ATP i PTPA.

Opelka je sada rekao da ga zanima kako će tenis izgledati kada se Đoković, ali i njegovi veliki rivali, Rafael Nadal i Rodžer Federer, budu povukli.

"Oni odlaze, ali to je potpuno šašavo. To je sve što znam, to svi znamo. Zaista sam radoznao da vidim kako će sve izgledati posle njih", kaže Opelka.

On vidi šansu za mnoge druge zemlje i tenisere.

"Lista pobednika na turnirima biće veća i mislim da će to pomoći sportu. Privuće pažnju mnogo više zemalja. Svi Grci će gledati tenis kada Stefanos Cicipas osvoji grend slem, ili Italijani kada ga osvoji Mateo Beretini. Biće uzbudljivije", dodao je Opelka.

Amerikanac ima i zanimljivu podelu na "političke i nepolitičke turnire".

"Voleo sam da igram na svim grend slemovima, ali mi je Rolan Garos nekako najbolji. U pitanju je meni najmanje omiljena podloga, ali volim Pariz, oni su jedini radili prave stvari proteklih godina. Svi ostali turniri su bili politički motivisani", kaže Rejli.

Objasnio je i zbog čega, konkretno.

"Australija nije dozvolila da igra Novak Đoković zbog njegovog vakcinalnog statusa, ali će dozvoliti Rusima da igraju. Rolan Garos je dozvilio svima da igraju, Vimbldon je zabranio Rusima, ali je dozvolio Novaku da igra, a US Open opet zabranjuje Đokoviću da igra, ali ne i Rusima. Kad se sve pogleda, Rolan Garos je najbolji slem. On je sada jedini istinski grend slem", zaključio je Amerikanac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.