Kecmanović "okrenuo" šampiona Montreala na startu

Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u drugo kolo turnira u Sinsinatiju.

Izvor: B92
Podeli
EPA/Jorge Reyes
EPA/Jorge Reyes

On je na startu pobedio Pabla Karenja Bustu, nedavnog osvajača Mastersa u Montrealu, nakon preokreta rezultatom 2:1 u setovima.

Po setovima je bilo 1:6, 7:5, 7:6(4) nakon dva sata i 53 minuta velike borbe.

Busta je ušao u meč pun samopouzdanja nakon najvećeg uspeha u karijeri napravljenog u Kanadi i tako je i zagirao. Dva puta je napravio brejk u prvom setu i nakon pola sata najavio da će lako opravdati ulogogu favorita.

Drugi set je doneo otrežnjenje za 14. igrača sveta i značajno bolju igru Kecmanovića. Već u drugom gemu je imao čak četiri brejk lopte, ali nijednu nije iskoristio. Ono što nije tad, napravio je u odlučujućem 12. gemu setu, ali ne pre nego što je i španski teniser imao čak pet propuštenih prilika u dva seta.

Odlučujući set je najduže trajao i doneo najveću dramu. Busta je napravio brejk već u prvom gemu, imao brejk prilike i u drugim gemovima (kao i Kecmanvoić), ali je svoje šanse propustio i posustao u osmom gemu seta kada srpski predstavnik izjednačuje na 4:4.

Imao je Kecmanović i meč loptu na servis protivnika, ali je nije iskoristio i tako je odveo set u taj-brejk koji je uz manje drame dobio.

U narednom kolu se sastaje sa desetim igračem sveta Janikom Sinerom, koji je savladao Australijanca Tanasija Kokinakisa 6:7 (9:11), 6:4, 7:6 (8:6).

Masters u Sinsinatiju igra se za nagradni fond od 6.280.880 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.