Novak Đoković

Đoković objasnio sporne detalje o PCR testu

Prvi teniser sveta Novak Đoković oglasio se u noći između utorka i srede po našem vremenu.

Izvor: B92
Podeli
EPA-EFE/KELLY DEFINA
EPA-EFE/KELLY DEFINA

Srpski as je hteo da pojasni ceo splet događaja u decembru, od kada je dobio pozitivan test na koronavirus i kako bi stavio tačku na spekulacije.

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti:

"Hoću da se obratim zbog dezinformacija oko mojih aktivnosti i pojavljivanja na događajima u decembru, koji su prethodili mom pozitivnom PCR rezultatu na kovid testiranju. Ove dezinformacije moraju da budu ispravljene, posebno u interesu šire zainteresovanosti zajednice oko mog boravka u Australiji i da bih govorio o stvarima koje su do sada bile vrlo štetne i zabrinjavajuće po moju porodicu"

"Prisustvovao sam košarkaškoj utakmici u Beogradu 14. decembra nakon čega je objavljeno da je jedan broj ljudi bio pozitivan na koronavirus. Mada nisam imao simptome, 16. decembra sam uradio brzi antigenski test koji je pokazao da sam negativan. Istog dana sam uradio i zvanični, priznati PCR test. Sledećeg dana prisustvovao sam teniskom događaju u Beogradu da uručim nagrade deci. Pre odlaska na događaj uradio sam novi brzi test. Bio je negativan. Osećao sam se dobro, a obaveštenje o pozitivnom rezultatu PCR testiranja dobio sam tek nakon tog događaja"

"Idućeg dana, 18. decembra, bio sam u svom teniskom centru u Beogradu da bih ispunio obaveze prema 'Ekipu'. Dao sam intervju i fotografisao se. Otkazao sam sve ostale obaveze osim tog intervjua. Osetio sam obavezu da to odradim, nisam želeo da izneverim novinara. Ipak, postarao sam se da održim propisnu distancu i nosio sam masku sve vreme, osim kada su me slikali. Odmah posle toga otišao sam kući da bih se izolovao na potreban period. Kad sada razmislim, bila je greška što sam prihvatio intervju, trebalo je da odložim tu obavezu".

Kada je reč o mojoj prijavi za putovanje, nju je u moje ime podneo moj tim, kao što sam i rekao imigracionim zvaničnicima po dolasku, i moj agent se iskreno izvinjava za administrativnu grešku koju je napravio kad je čekirao pogrešnu "kućicu" o mojim prethodnim putovanjima, pre dolaska u Australiju. Ovo je bila ljudska greška, a sigurno nije bila namerna. Živimo u vremenima punim izazova, u doba pandemije, i sigurno je da se ovakve greške ponekad dešavaju. Danas je moj tim učinio dostupnim dodatne informacije Vladi Australije, kako bi se razjasnilo ovo pitanje. Osetio sam da je važno da se oglasim i da razjasnim dezinformacije, i neću davati dalje komentare, zbog velikog poštovanja prema Vladi Australije, vlastima i procesu koji je u toku. Uvek je čast i privilegija igrati na Australijan openu. Australijan open je voljen među igračima, navijačima i u društvu, ne samo u Viktoriji i Australiji, nego i širom planete, i sve što želim je prilika da se takmičim protiv najboljih igrača na svetu i da nastupam pred jednom od najboljih publika na svetu", zaključio je Novak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu