Pavić: Radujemo se polufinalu Dejvis kupa

Teniska reprezentacija Hrvatske plasirala se u ponedeljak uveče u polufinale Dejvis kupa, nakon što je sa 2:1 u Torinu pobedila Italiju.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Profimedia/Marco Alpozzi/LaPresse
Foto: Profimedia/Marco Alpozzi/LaPresse

Hrvatski teniser Mate Pavić rekao je da mu je drago da nije bilo prevelike drame u dubl meču protiv Italije, kao i da se raduje polufinalu.

"Drago nam je da je bilo bez prevelike drame. Odigrali smo opet kvalitetan meč, sada se radujemo polufinalu i spremni smo za to", rekao je Pavić, prenela je agencija Hina.

Bod u prvom meču toj selekciji doneo je Borna Gojo, koji je pobedio Lorenca Sonega sa 7:6, 2:6, 6:2, da bi Italija izjednačila pobedom Janika Sinera nad Marinom Čilićem 3:6, 7:6, 6:3.

Odlučujući poen za plasman u polufinale Hrvatskoj su doneli dubl igrači Mate Pavić i Nikola Mektić, koji su savladali Fabija Fonjinija i Sinera sa 6:3, 6:4.

Selektor reprezentacije Hrvatske Vedran Martić rekao je da je cilj pre početka takmičenja bio da se prođe grupa.

"Osećaji ne mogu da se opišu. Kada smo dolazili cilj je bio da prođemo grupu, a otišli smo u polufinale i ne možemo biti srećniji", rekao je Martić.

Selekcija Hrvatske u polufinalu Dejvis kupa igra protiv boljeg iz meča, u kojem se u sredu u Madridu sastaju Srbija i Kazahstan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.