TC Novak dominantno do titule šampiona Srbije

Ekipno prvenstvo Srbije 2021. obeležila je dominacija TC Novak.

Izvor: B92
Podeli
Foto: TSS
Foto: TSS

Nakon odbrane titule ženskog tima TC Novak koje su zadržale tron osvojen 2020, do nove šampionske krune stigao je i muški seniorski tim.

Bez izgubljenog meča u tri susreta sa skorom od 14:0 seniori TC Novak stigli su do pobedničkog podijuma.

U samom finalu koje je kao održano na terenima TK Đukić u Beogradu seniori TC Novak savladali su ekipu TK Crvena zvezda 4:0 (Marko Tepavac – Strahinja Rakić 6:2, 6:3, Hamad Međedović – Lazar Vojinović 6:2, 6:3, Boris Butulija – Stefan Milićević 4:6, 6:4, 6:1, Ivan Sabanov – Petar Teodorović 6:1, 6:2).

Posebno oduševljenje u finalnom susretu izazvao je meč Butulije i Milićevića koji su pružili briljantnu partiju koja je trajala četiri sata.

"Došli smo po zlato, da objedinimo titule i uspeli smo. Zlatnim slovima smo se upisali u istoriju tenisa našeg zemlje. Drugarstvo, zajedništvo, pozitivna atmosfera, vera, ali pre svega rad, odlučnost i istrajnost u cilju koji smo zacrtali odveli su nas na mesto koje želimo, do pobedničkog postolja. Maksimalna motivacija i želja za trijumfom nisu nas napuštale od prvog do poslednjeg meča. Znali smo da nas očekuje težak meč protiv Zvezde koja je apsolutni rekorder Srbije po broju ekipnih titula i uvek jak i težak protivnik. Sve čestitke momcima na hrabrosti, ozbiljnosti, zalaganju i na kraju rezultatu koji nas sve čini izuzetno srećnim i ponosnim", istakao je glavni trener muškog seniorskog tima TC Novak Ilija Bozoljac.

Medalje i šampionski pehar ekipi TC Novak uručio je predsednik Teniskog saveza Srbije Mr Mirko Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.