Epsko finale – Đoković izgubio od Nadala

Novak Đoković je poražen od Rafaela Nadala sa 2-1 u setovima posle velike borbe u finalu ATP turnira u Rimu.

SNIzvor: B92
Podeli
EPA-EFE/ETTORE FERRARI
EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Da je Rafael Nadal kralj šljake znaju i oni koji ne prate tenis, a još jednom je potvrdio svoju dominaciju na ovoj podlozi.

On je sa 2-1, 7:5, 1:6, 6:3 porazio najboljeg igrača sveta Novaka Đokovića i osvojio titulu u italijanskoj prestonici posle dva sata i 49 minuta.

Ovo im je bio 57. međusobni susret i Nadal sada ima 28 pobeda, dok je Đoković i dalje u prednosti pošto je dobio 29 međusobnih mečeva.

Nadal je na ovaj način osvojio 36. Masters u karijeri i tako se izjednačio na vrhu sa Novakom Đokovićem, a ovo mu je inače i 10. titula na ATP turniru u Rimu.

Reklo bi se da je umor od pet sati tenisa u subotu uticalo na Novaka Đokovića, on je u dva dana igrao osam sati paklenog tenisa u Rimu i pružio je spektakularne partije, ali do titule nije mogao.

Prvi set je bio najnaporniji. Trajao je preko sat vremena i bitka je bila kao da je život u pitanju. Prvo je Novak osvojio gem na svom servisu i potom napravio brejk, počeo sa 2:0, ali je Nadal uspeo da se vrati na 2:2, da bi Đoković ponovo poveo sa 3:2.

Potom rezultatska klackalica i velika borba do 5:5, kada Nadal pravi ključnu razliku i sa 7:5 osvaja prvi set. U drugom, Novak pravi pakleni preokret. Rafa je osvojio samo jedan gem u drugom setu i to je dovoljno da se objasni koliko ga je Đoković tu razbio.

Nakon maratonskog prvog seta i ekspresno završenog drugog, rezultat je bio 1-1 pa smo ušli u odlučujući treći set, koji je na Novakovu žalost pripao Rafaelu Nadalu.

Đoković nije uspeo da uradi mnogo toga. Osvojio je samo tri gema i prepustio Nadalu brejk, pa je Španac titulu u Rimu prigrlio po 10. put u karijeri i to potpuno zasluženo.

Meč pratite uživo putem našeg LIVE BLOG-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.