Rafa sa Novakom na RG – možda već u polufinalu!

Rafael Nadal nije ostvario plan na Mastersu u Madridu.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

I ne samo to, osim što je ove godine pokazao netipičnu ranjivost za njega na omiljenoj mu podlozi, poraz u četvrtfinalu mogao bi da mu poremeti i planove u Parizu.

Tačnije na Rolan Garosu, gde će teniser iz Manakora pokušati da osvoji 14. trofej u Bulonjskoj šumi.

Poraz od Aleksandera Zvereva u petak nije bolan za Nadala samo zato što se iz Madrida vraća neobavljenog posla, već ga tera i na određenu promenu plana.

Taj poraz znači i da u ovom trenutnu Nadal nije na poziciji drugog nosioca na Rolan Garosu, a to znači samo jedno - moguć susret sa Novakom Đokovićem već u polufinalu.

Nadal naredne nedelje na Mastersu u Rimu neće biti u stanju da doda nove poene kojim bi se opet vratio na mesto drugog nosioca u Parizu.

Španac je osvojio Rim 2019. godine, a Danil Medvedev je tad izgubio prvo kolo, a prošle sezone nije ni igrao.

Sve što Rus uradi na "Foro Italiku", ide njemu u prilog, a kako ne može da izgubi poene, biće pozicioniran na mesto drugog nosioca na Rolan Garosu.

Teoretski, Rafa može da se vrati na tu poziciju jedino ako u nedelji pred drugi grend slem sezone izabere da igra neki turnir i osvoji nove poene, ali tako nešto je gotovo neverovatno.

Kako god, za Nadala to ne mora ništa negativno da znači.

On je pre četiri godine u Parizu bio četvrti nosilac, iza Endija Marija, Novaka Đokovića i Stana Vavrinke, pa je na kraju osvojio trofej.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.