Karacev posle tri i po sata srušio Đokovića!

Novak Đoković nije uspeo da se plasira u svoje treće finale na Srbija openu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Ruski teniser, Aslan Karacev, treći nosilac turnira, priredio je veliko iznenađenje, pobedom od 7:5, 4:6, 6:4 posle tri sata i 27 minuta igre.

Tako se 28. igrač sveta revanširao Đokoviću za poraz u polufinalu Australijan opena.

Mnogo oscilacija u igri, pripuštenih prilika za Novaka, na kraju, i Karacev je igrao dobro u najvažnijim momentima i rezultat je takav kakav je, drugi Novakov poraz od početka sezone.

Posle Evansa u Monte Karlu, sada je izgubio i od Karaceva u Beogradu. Uopšte nije delovalo da će ići tako za najboljeg igrača sveta.

Kao i u prethodna dva meča na turniru, odmah je na startu meča uspeo da napravi brejk i povede sa 3:0.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Grafika: Sofascore

Karacev je bio stegnut, pravio je dosta grešaka, ali je ubrzo uspeo da uspostavi ritam i zada ogromne probleme šampionu Australijan opena.

Posle 3:0, Karacev je uspeo da vrati brejk i dođe do 3:3. U naredna dva gema, i jedan i drugi su morali da spašavaju brejk lopte.

Posle 4:4, videli smo tri uzastopna brejka, Rus je prvi put servirao za set na 5:4, ali je Novak vratio brejk, da bi potom opet izgubio svoj servis.

Imao je i u tom 12. gemu šansu, stigao do tri brejk loptem ali je Karecev sve izdržao i potom posle 70 minuta igre stigao do 7:5 i početnog seta.

Kao i u prvom setu, Novak je odmah uspeo da napravi brejk i to u drugom gemu za 2:0, ali je teniser iz Vladikavkaza odmah uzvratio ribrejkom, 2:1.

I tom četvrtom gemu, Novak je imao novi niz prilika, čak četiri, ali je Karacev uspeo da odoli i izjednači na 2:2.

I onda, novi brejk ruskog tenisera za 2:3 kojim je preuzeo inicijativu i u drugom setu.

Na 3:4, imao je Đoković nove dve brejk šanse, ali ih ponovo nije iskoristio. I morao je da prebaci u nestvarnu brzinu.

Posle dobijenog serviza za 5:4, u narednom je uspeo da iskoristi prvu set loptu i posle 133 minuta igre, izjednači u setovima. Nastavila se bitka dvojice igrača i u setu odluke, dalovalo je kao da prisustvujemo meču na Rolan Garosu.

Ni jedan ni drugi ase nisu predavali, Novak je u prvom gemu spasao dve brejk lopte, ali je Karacev u četvrtom spasao čak tri i izjednačio na 2:2.

U petom je Rus imao 0:40, tri brejk šanse, ali je Đoković čudesno uspeo da okrene taj gem i povede sa 3:2.

U šestom, veoma dugom gemu, Đoković nije iskoristio novih pet prilika da stigne do brejka, a onda je u narednom poklekao na svoj servis i Karacev je poveo sa 4:3. Potom je potvrdio brejk, poveo sa 5:3 i u narednom gemu propustio prvu meč loptu, pa je Novak ubrzo smanjio na 5:4.

Imao je novak dve nove prilike za brejk, ali kao i do tada, nije ih iskoristio.

Karacev je došao do nove meč lopte i pretvorio je u najveću pobedu u karijeri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.