"Beograd se u ponedeljak zahvaljuje Novaku Đokoviću"

Novak Đoković će od ponedeljka i zvanično biti najbolji teniser na svetu svih vremena po broju nedelja na vrhu ATP liste.

SSIzvor: B92, Tanjug
Podeli
EPA-EFE/DAVE HUNT
EPA-EFE/DAVE HUNT

Njemu u čast na fasadi zgrade Skupštine grada Beograda, od 19.00 do 22 časa, biće prikazana projekcija snimaka s njegovim najboljim potezima u karijeri, najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Osim toga, na bilbordima na koje Skupština grada Beograda ima pravo, biće ispisane poruke zahvalnosti Đokoviću.

Zgrade u prestonici Srbije koje imaju ugrađenu dekorativnu rasvetu - Palata Albanija, zgrada Narodne skupštine, fontana na Slaviji, Brankov most, Most na Adi, biće osvetljene bojama srpske zastave jer boje te zastave, kako ističe Vesić, Novak sa ponosom nosi na svom dresu i s ponosom proslavlja svojim pobedama u svetu.

"Na taj način želimo da mu se još jednom zahvalimo za sve što je uradio za Srbiju i za Beograd. Sa sutrašnjim danom, Novak će biti zvanično teniser koji je proveo najviše nedelja na prvom mestu ATP liste. Za nas u Beogradu Novak Đoković je uvek bio najbolji teniser na svetu, a sada je zvanično za čitav svet, čak i za one koji ga ne vole i koji mu ni to ne priznaju", kazao je Vesić.

Dodaje da je Novak Đoković proneo slavu Beograda i Srbije širom sveta i da je mnogo učinio da naša zemlja i naši gradjani imaju dobar i pozitivan imidž.

Vesić naglašava da karijera Novaka Đokovića još traje i da je siguran da će on još mnogo toga uraditi u sportu i u svojoj karijeri.

Kako kaže, grad Beograd mu je zahvalan i što će Beograd ponovo ove godine, posle nekoliko godina, dobiti teniski turnir koji je, kako je ocenio, glavni grad Srbije i zaslužio.

"Hvala, Novače, u ime Beograda", poručio je Vesić i pozvao sve Beogradjane i Beograđanke da u ponedeljak prošetaju do Skupštine grada i da se na taj način zajedno zahvale Novaku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.